Rețeta Zilei de 29 octombrie. Șnițele din piept de pui la cuptor

Daniel Scripcaru   
în Stiri mondene
29/10/2019, 12:53
Rețeta Zilei de 29 octombrie. Șnițele din piept de pui la cuptor
Rețeta zilei de 29 octombrie. Sursa foto: bucataras.ro

ȘTIRIMONDENE.FANATIK.RO vă aduce rețeta zilei de 29 octombrie. Astăzi vom găti șnițele delicioase la cuptor din piept de pui. Ingredientele de mai jos au fost calculate pentru o cină de 4 persoane, însă cantitățile se pot ajusta în funcție de numărul de invitați pe care îi așteptați la cină.

Ingrediente pentru rețeta zilei de 29 octombrie: șnițele din piept de pui la cuptor

  • 1 piept de pui
  • 100 g cașcaval
  • 6 linguri pesmet
  • 2 linguri făină
  • 2 ouă
  • boia din ardei dulce
  • măghiran
  • sare

Cum se prepară șnițelele din piept de pui la cuptor

Rețeta Zilei de 29 octombrie nu este deloc grea, iar odată preparată, cei din familie se vor îndrăgosti de ea, așa că pune-o bine, deoarece vei mai avea nevoie de ea. Ai de urmat doar câțiva pași ca să prepari cele 8 șnițele de pui la cuptor. Citește cu atenție indicațiile de mai jos și urmează instrucțiunile!

Felia de piept de pui trebuie să fie de un deget de groasă

În primul rând, pregîtim carnea. Se taie 1 piept de pui în felii late, subțiri cam de un deget. Ar trebui să ai circa 8 felii.
Amestecă sare, măghiran și boia de ardei dulce și condimentează carnea. Las-o deoparte, apoi pregătește viitoarea crustă.

Amestecă 2 linguri de pesmet, cu 2 linguri de făină într-un castron, dă pe răzătoare 100 g de cașcaval și amestecă rezultatul cu 4 linguri de pesmet. Bate 2 ouă într-un alt vas. Trece feliile de piept prin cele trei amestecuri, în ordinea: făină – ouă bătute – cașcaval.

Preîncălzește cuptorul la foc mediu – mare, apoi tapetează o tavă de cuptor cu hârtie de copt și pune bucățile de piept de pui în tavă. Rumenește șnițelele pentru 20 de minute, apoi întoarce-le. Când s-au rumenit, trebuie scoase și consumate cât timp sunt calde, deși sunt la fel de savuroase și reci. Poftă bună!

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×