Rețeta zilei de 27 noiembrie. Prăjitură cu foi de cacao și umplutură de vanilie

Daniel Scripcaru   
în Stiri mondene
26/11/2019, 15:35
Rețeta zilei de 27 noiembrie. Prăjitură cu foi de cacao și umplutură de vanilie
Reteta Zilei 27 noiembrie

ȘTIRIMONDENE.FANATIK.RO vă aduce rețeta zilei de 27 noiembrie. Vom prepara împreună o prăjitură delicioasă cu foi de cacao și umplutură de vanilie. Rețeta este una fosrte ușoară, care poate fi făcută pentru masa de Crăciun sau de Revelion. Arată foarte bine și are un gust divin. Musafirii vor rămâne impresionați, așadar trebuie să puneți la loc sigur rețeta!

Ingrediente pentru rețeta zilei de 27 noiembrie: foi de cacao cu umplutură de vanilie

  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • 150 ml lapte
  • 150 ml ulei
  • 2 lingurite rase de amoniac (bicarbonat de amoniu )
  • 2 linguri de otet (sau zeama de lamaie )
  • un praf de sare
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • 30 g cacao
  • 600-620 g faina
  • biscuiți

Ingrediente pentru cremă:

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI
  • 5 gălbenușuri
  • 200 g zahăr
  • un pic de sare
  • 1 păstaie de vanilie (extract sau zahar vanilat)
  • 70 g faină
  • 750 ml lapte
  • 300 g unt
  • amidon de porumb

Cum se prepară foile

Puneți toate ingredientele, mai puțin făina, praful de copt și cacaua, într-o oală și coaceți la foc mediu.
Amestecați continuu, timp de 2 minute până când compoziția devine cremoasă. Luați oala de pe foc și adăugați făina, praful de copt și cacaua, apoi amestecați până obțineți un aluat.

Împărțiți aluatul obținut în trei părți egale. Cu ajutorul unui sucitor, formați foi de dimensiunea tăvi de copt (23x33cm) și coaceți foile la 170 grade, timp de 10 minute.

Cum preparăm crema de vanilie

Diluați amidonul de porumb cu puțin lapte rece, apoi puneți laptele la fiert. Adăugați esența de vanilie, iar între timp amestecați gălbenușurile cu zahărul, până obțineți un amestec cremos și deschis la culoare. Adăugați amidonul de porumb dizolvat și amestecați bine.

Turnați laptele călduț peste gălbenușuri, amestecând neînceta, iar la urmă, lăsăm la foc mediu, amestecând neîncetat, până se îngroașă crema. Atenție! Trebuie să așteptăm să se răcească pentru a o putea folosi. Când crema s-a răcit încorporați untul 300 g și mixați bine, apoi dați-o la frigider cel puțin o oră.

Așezați prima foaie, ungeți foaia cu cremă, puneți a doua foaie, un alt strat de cremă. Înmuiați biscuiții în lapte și așezați peste cremă, iar peste ei, puneți crema rămasă. La urmă, acoperiți cu ultima foaie. Prăjitura este gata și vă urăm poftă bună!

Închide ×