Rețeta Zilei de 25 august. Langoși delicioase. Rețeta tradițională!

Daniel Scripcaru    Cristiana Astefanoaiei   
în Stiri mondene
25/08/2019, 16:26
Rețeta Zilei de 25 august. Langoși delicioase. Rețeta tradițională! GALERIE FOTO
Reteta Zilei 25 august

FANATIK îți aduce Rețeta Zilei de 25 august. Astăzi vom găti împreună langoși delicioase! Membrii familiei tale vor fi în al nouălea cer, mai ales cei mici. Aceștia îți vor cere să repeți experiența de astăzi din ce în ce mai des. Mai mult, toate vecinele îți vor cere rețeta de langoși tradițională, așadar trebuie să o reții.

Ingrediente pentru langoși delicioase

Faimosii langosi unguresti sunt extrem de versatili si practic ii poti umple cu orice. Cu branza, varza calita cu ceapa, cu dulceturi sau, de ce nu, cu ciocolata, langosii pot fi gustare, desert sau  mic dejun.

Ingrediente pentru langoși tradiționali

250 g făină
150 ml apă călduță
1/2 bucată cub de drojdie proaspătă
1 praf sare
2 linguri zahăr
2 cani ulei

Pentru umplutură aveți nevoie de 200 g brânză sărată sau alte umpluturi la alegere.

Reteta Zilei 25 august
Reteta Zilei 25 august

Mod de preparare a langoșilor tradiționale

Dizolvă într-un castron drojdia şi se amestecă cu apă călduţă, sare şi zahăr.  Adaugă făina şi se frământă bine.
Pune aluatul frământat într-un vas uns cu ulei,  acoperă cu o cârpă. Lasă la cald, ferit de curent, să crească, circa 30 de minute.

Pune ulei la încins într-o tigaie şi desfă cu o lingură, sau cu mâna, bucăţi de aluat crescut. Se aplatizează (turtesc) bucăţile de aluat și, dacă nu le vrei simple, pune umplutura (de brânză, brânză cu verdeţuri, stafide, fructe, gem, etc.).

Lipește marginile, ca într-un plic şi pune în uleiul încins, la prăjit, circa 2 minute pe fiecare parte, până devin aurii. Se scot langoşile pe prosoape de hârtie şi se lasă la scurs. Pudrează cu zahăr sau scorţişoară, după gust. Se servesc calde.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×