Rețeta zilei de 24 decembrie. Secretele celui mai bun lebăr de Crăciun

Dan Suta   
în Stiri mondene
23/12/2019, 15:02
Rețeta zilei de 24 decembrie. Secretele celui mai bun lebăr de Crăciun
Rețeta de lebăr de Crăciun. Sursa foto: captură Youtube Dirk Backmetz

Rețeta zilei de mâine, 24 decembrie, pe care ți-o propunem este cea de lebăr de Crăciun. Că tot vine Ajunul, îți spunem cum se face cel mai bun lebăr și ce mirodenii trebuie să folosești pentru ca gustul să fie mai bun decât cel din magazine.

Ingrediente pentru rețeta de lebăr de Crăciun:

  • un kilogram de ficat de porc;
  • un kilogram de gușă de porc;
  • o inimă de porc;
  • doi rinichi de porc;
  • doi metri de mațe groase de porc;
  • o ceapă;
  • două foi de dafin;
  • o crenguță de cimbru;
  • o linguriță de piper boabe;
  • o linguriță de sare iodată.

Modul de preparare:

Spală carnea de porc cu apă rece și urmărește ficatul ca acesta să se scurgă de tot sângele. Fierbe separat fără sare, până se spumează bine.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Inima de porc, rinichii și gușa se fierb într-o crăticioară cu apă în care se adaugă ceapa tăiată pe jumătate, o lingură de piper boabe și două foi de dafin până se spumează bine.

Gușa se scoate mai repede din oală pentru că aceasta va fierbe prima. Se scot apoi rinichii și inima și se lasă la răcit.

Curăță gușa de șoric și taie apoi carnea în fâșii. Treci apoi carnea prin mașina de tocat. Ficatul nu se pune tot odată, ci în bucățele mai mici căci se toacă un pic mai dificil.

Condimentează apoi cu mirodeniile pe care le ai la îndemână. Sărează bine carnea, pune cimbrul măcinat, puțin din zeama în care ai fiert carnea la final și boia de ardei.

Amestecă aceste cărnuri până obții o pastă consistentă. Spală apoi mațele cu apă caldă și oțet și clătește-le bine apoi. Pune intestinele curățate la fiert.

Apoi, umple mațele la fel ca în cazul cârnaților, cu carnea amestecată cu gușă.  Nu îndesa prea tare căci mațele pot plesni la fierbere.

În 30 de minte, lebărul este gata. A doua zi, se curăță bucățile de lebăr de grăsime și se pun la aer. Aceștia pot fi consumați cu muștar sau murături, în funcție de preferințe. Rețeta a fost inspirată de pe realitatea.net.

 

 

Închide ×