Rețeta zilei de 17 decembrie. Cum să prepari delicioasa prăjitură Crăciunița

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
16/12/2019, 14:10
Rețeta zilei de 17 decembrie. Cum să prepari delicioasa prăjitură Crăciunița
Prăjitura Crăciunița. un răsfăț dulce pe placul tuturor. Sursa foto: sfatulparintilor.ro

Sărbătorile de iarnă se apropie cu pași repezi și, pentru că știm că îți este poftă de ceva dulce, îți propunem un desert care să te introducă în atmosfera acestor zile speciale. Vom găti împreună delicioasa Crăciuniță, o prăjitură care nu mai are nevoie de nicio prezentare.

Prăjitura Crăciunița, un răsfăț dulce numai bun pentru zilele de sărbătoare

Acest răsfăț dulce este specific perioadei în care ne aflăm și nu doar datorită numelui sugestiv, ci și ingredientelor care amintesc de zilele friguroase de iarnă. În plus, se prepară extrem de repede și ușor, așa că nu va trebui să aștepți foarte mult timp pentru a o savura din plin împreună cu toți cei dragi.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Ingrediente

  • 7 ouă
  • 75 g mac
  • 75 g nucă de cocos
  • 200 g zahăr
  • 200 ml lapte
  • 50 g făină
  • un pachet margarină
  • un plic zahăr vanilat
  • 200 g pişcoturi
  • 100 ml cafea
  • 4 linguri zahăr
  • 3 linguri lapte
  • 2 linguri cacao
  • 25 g margarină
  • 25 g nucă de cocos

Cum să prepari delicioasa prăjitură Crăciunița

Pentru început, bate albuşurile și adaugă 100 g zahăr, după care bate albușurile spumă până se topeşte zahărul. Apoi, adaugă macul şi nuca de cocos și presară 2 linguri de făină, amestecând până la omogenizare. Ulterior, în tava tapetată cu hârtie de copt, toarnă compoziţia și introduce în cuptorul preîncălzit pentru a coace la foc mic.

Pentru cremă, amestecă gălbenuşurile cu zahărul rămas, restul de făină, laptele şi zahărul vanilat. Apoi, îngroaşă amestecul pe baie de aburi şi lasă-l să se răcească. De îndată ce s-a răcit, încorporează margarina frecată cu spumă și așază blatul, întinzând jumătate din cremă.

Aranjează unul lângă altul pişcoturile înmuiate în puţină cafea, iar peste ele întinde restul de cremă. Toarnă deasupra glazura pregătită astfel: fierbe într-un vas, aşezat pe foc mic, zahărul amestecat cu laptele, cacaua şi margarina, pâna dă în clocot şi se îngroaşă. Apoi, las-o să se răcească şi toarnă peste prajitură, iar deasupra presară nuca de cocos. Aceasta este rețeta, așa că nu ne mai rămâne decât să îți urăm spor la treabă și, bineînțeles, Poftă Bună!

 

 

Închide ×

FANATIK.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea si în activitatea curentă a FANATIK.RO cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

Am înțeles