Rețeta zilei de 14 octombrie 2019. Cum se face mămăliga tradițională. Timpul de fierbere pentru mămăligă

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
14/10/2019, 10:19
Rețeta zilei de 14 octombrie 2019. Cum se face mămăliga tradițională. Timpul de fierbere pentru mămăligă
Rețeta zilei. Mămăliga tradițională făcută de bunica în copilărie. Sursa foto: Pinterest.com

Se spune că atunci când îți iese la perfecție mămăliga ești numai bună de măritat. Mămăliga nu trebuie să aibă cocoloașe sau mălaiul să fie nefiert. Pentru o mămăligă tradițională ca la carte ai nevoie doar de 10 minute și 3 ingrediente. Așadar, în rândurile de mai jos vei afla cum se face mămăliga așa cum o făcea bunica.

Rețeta zilei: mămăliga făcută în copilărie de bunica

Mămăliga este ideală la mai multe rețete printre care se numără binecunoscutele sarmale, varză călită, tocăniță de porc, pește prăjit, saramură de pui  sau cu brânză și smântână. Astăzi vă arăt cum se face mămăliga fără cocoloașe, gata în 10 minute. Ai nevoie doar de câteva ingrediente: un litru de apă, 350 de grame de mălai și o linguriță de sare.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI
Mămăliga este gata în numai 10 minute
Mămăliga se servește caldă cu sarmale, tocăniță de porc sau urzici. Sursa foto: Pinterest.com

Mod de preparare mămăligă, rețeta tradițională. Urmează pașii de mai jos și vei avea o mămăligă fără cocoloașe:

  1. Într-un tuci sau o oală pune apa la fiert împreună cu praful de sare
  2. Când apa începe să clocotească atunci începeți să turnați mălaiul în ploaie
  3. S amestecă continuu cu un tel ca mălaiul să nu se lipească
  4. Când mălaiul începe să se umfle și mămăliga începe să se îngrooșe se dă focul mai mic
  5. Se amestecă cu o lingură de lemn și se mai lasă la fiert circa 7-8 minute
  6. Dacă vi se pare moale mai presărați puțin mălai
  7. În momentul în care este gata se răstoarnă pe un blat și astfel mămăliga ia forma vasului
  8. Mămăliga se taie cu o ață, așa cum făcea bunica în copilărie
  9. Se servește caldă cu mâncarea preferată.
  10. Poftă bună!

În unele zone ale țării gospodinele fac mămăligă la cuptor sau mămăligă în lapte. Spre exemplu mămăliga fiartă în fapte este specifică Italiei și se face după cum urmează. Într-o oală se pune un litru de lapte cu puțină sare și un strop de piper. Când laptele începe să facă bule se adaugă mălaiul în ploaie și se amestecă continuu. Se lasă pe foc să fiarbă timp de 3 minute și se adaugă o nucă de unt. Mămăliga fiartă în lapte se poate servi imediat fiindcă este cremoasă.

 

 

 

 

 

Închide ×