FANATIK vă prezintă Rețeta Zilei de 13 august. Vom găti împreună shaorma foarte gustoasă. Sună destul de complicat, însă nu este chiar așa. Veți face o shaorma mult mai bună decât în oraș, iar ingredientele știți sigur că sunt proaspete și sănătoase.
Rețeta Zilei de 13 august vă învață cum să faceți shaorma acasă
Ingrediente pentru lipii:
- 250 g făină
- 150 ml apă
- 15 g drojdie
- lingură rasă zahăr
- 1/2 linguriţă sare
Ingrediente pentru umplutură:
- 1 piept de pui dezosat
- 4 linguri ulei
- 3 linguri vin
- sare, după gust
- piper, după gust
- 1 linguriţă boia
- 1 căţel de usturoi
- 5 cartofi mari
- varză proaspătă
- gogoşari în oţet
- castraveţi muraţi
- ketchup dulce
- sos de maioneză
Mod de preparare al shaormei
Torni apa într-un ibric, o aşezi pe foc şi o laşi până devine călduţă. Într-un bol, amesteci făina şi sarea. Dizolvi drojdia în puţină apă călduţă cu zahăr, apoi o răstorni peste făină. Pui apa treptat şi frămânţi până obţii un aluat omogen şi nelipicios. Laşi 30 de minute la crescut. Presari pe masă puţină făină, rupi 4 bucăţi din aluat şi le întinzi până când devin foarte subţiri. Le coci pe rând într-o tigaie teflonată, fără ulei.
Porționezi carnea şi o baţi cu ciocanul, având grijă să nu o subţiezi mult. Separat, amesteci 2 linguri de ulei, vinul, sare, piper, după gust, 1/2 linguriţă boia de ardei, usturoiul pisat, bucăţile de pui şi laşi la frigider 30 de minute. Încingi o tigaie, rumeneşti carnea, apoi o tai feliuţe, pe lung.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Câștigăm 5570 de lei în a doua zi de Crăciun!
Tai cartofii beţişoare, pe care îi amesteci cu restul de ulei, sare, boiaua rămasă, îi pui într-o tavă pe hârtie de copt şi o dai la cuptor. Îi laşi până sunt bine pătrunşi. Tai varza fideluţe, castraveţii îi faci cubuleţe, iar gogoşarii feliuţe. Iei câte o lipie şi o umpli cu ingredientele pregătite, pui ketchup, maioneză şi rulezi. Poftă bună! Sursă: restaurantedelux.ro.