Rețeta zilei. Frigărui de legume, preparat ideal în zilele de vară. Ce condimente le dau o savoare bună

Catalin Nae    Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
12/08/2019, 16:08
Rețeta zilei. Frigărui de legume, preparat ideal în zilele de vară. Ce condimente le dau o savoare bună
Rețeta de frigărui de legume. Sursa foto: Shutterstock

Rețeta zilei de azi este cea de frigărui de legume. Pare o rețetă simplă, dar are schepsisul ei. Chiar dacă, la prima vedere, nu este mare lucru să tai niște legume și să le pui în cuptor sau la grătar pe un băț, trebuie să ții cont de condimentele care dau un gust bun legumelor (deci să alegi condimente comune), dar și timpul în care se prepară anumite legume, căci acesta diferă de la un produs la altul.

Frigăruile de legume pot fi consumate simple, cu sos de rucola sau cu garnitură. Sunt ideale în zilele de vară căci te vitaminizează și nu te îngrașă. Le poți servi cu orez, cuș-cuș sau piure de cartofi ori pur și simplu cu sosuri speciale și condimente bine ales. Îți prezentăm, mai jos, ingredientele și modul de preparare al acestora.

Ingrediente pentru frigărui de legume:

  • 4 cartofi albi (asta dacă nu faci separat piure de cartofi);
  • un ardei mare, roșu;
  • o ceapă roșie;
  • ciuperci champignon;
  • morcovi;
  • gulii.
frigărui de legume cu sos de rucola
Sosul de rucola, ideal pentru rețeta de frigărui de legume. Sursa foto: cookaround.com

Modul de preparare:

Înainte să te apuci de frigăruile de legume trebuie să ții cont de faptul că fiecare legumă are timpul ei de preparare. Așadar, trebuie să fii atent în momentul în care le bagi la cuptor sau le pui pe grătar, ca niciuna dintre legume să nu se înmoaie prea tare. Ideal ar fi ca legumele să fie făcute pe jumătate, cu excepția cartofilor.

Poți pune legumele în ordinea dorită pe bețele de frigărui. Condimentează-le înainte cu puțin praf de ardei iute, sare și piper. Pentru a afla dacă este suficient de moale, deci comestibil, cartoful, folosește o furculiță pentru a-l testa. Dacă se înfige din prima, înseamnă că poți scoate legumele din cuptor sau de pe grătarul încins.

Pentru sosul de rucola, ai nevoie de:

  • 100 grame de rucola proaspătă;
  • 70 de grame de alune de pădure;
  • 70 de grame de parmezan;
  • 100 de mililitri de ulei de măsline;
  • doi căței de usturoi.

Pune toate ingredientele într-un robot de bucătărie, cu excepția uleiului de măsline. Vei obține o pastă delicioasă, tartinabilă. Amestecă apoi uleiul în pasta obținută. Cu acest sos gros de rucola poți consuma fără nicio problemă legumele la frigărui.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×