Chiar dacă ți-ai propus să respecți cu sfințenie toate restricțiile impuse în Postul Paștelui, cel mai important și sever dintre posturile de peste an, te poți răsfăța din când în când cu un desert savuros. Asta pentru că îți propunem o rețetă pe cât de gustoasă, pe atât de recomandată, care îți va stinge pofta de ceva dulce cât ai zice pește.
Brioșele cu dulceață de prune, desertul ideal pentru zilele de post
Astăzi vom găti împreună brioșe cu dulceață de prune, un preparat care îți va transforma desertul de post într-o veritabilă operă de artă, așa că ai ocazia să îți surprinzi plăcut nu doar papilele gustative, ci și ochiul. În plus, nu va trebui să petreci foarte mult timp în bucătărie, pentru că se pregătește extrem de repede.
Înainte de toate, trebuie să te asiguri că ai la îndemână toate cele necesare și alege cu încredere formele de silicon, pentru că preparatul nostru nu necesită foarte mult ulei. Știm că ești nerăbdător să treci la treabă, așa că nu te mai reținem. Iată ingredientele de care vei avea nevoie pentru a pune în practică acest răsfăț dulce care îți va însufleți zilele de post:
- 500 de grame de făină
- un plic de praf de copt
- un plic de zahăr vanilat
- coaja de la o lămâie
- 3 linguri de zahăr
- 250 de ml de apă caldă
- 100 de ml de apă minerală
- 100 de ml de ulei
- o jumătate de borcan de dulceaţă de prune
- o lingură de zahăr pudră
Cum să prepari cele mai bune brioșe de post cu dulceață de prune
Pentru început, pune apa pe foc într-un vas mic, până când se incălzeşte puţin. Separat, cerne făina într-un vas, împreună cu praful de copt, apoi pune trei linguri de zahăr, zahărul vanilat şi coaja rasă de la lămâie. Toarnă apa călduţă peste aceste ingrediente şi amestecă cu o lingură.
Apoi, adaugă câte o lingură de ulei şi amestecă cu câte o lingură de apă minerală, după care omogenizează bine compoziția cu o lingură de lemn. Pune în o lingură de compoziţie în formele de silicon, urmată de o linguriţă de dulceaţă si din nou o lingură de compoziţie, apoi lasă formele la cuptor pentru 25-30 de minute.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Câștigăm 5.000 de lei cu SuperLiga! Biletul etapei 17
De îndată ce s-au cop brioșele, lasă-le la răcit aproximativ 15 minute. Pudrează apoi cu zahăr şi adaugă deasupra o linguriţă de dulceaţă. Acum sunt numai bune de savurat, așa că nu ne rămâne decât să îți urăm Poftă Bună!