Rețeta zilei. Cușcuș cu creveți și legume, o mâncare copioasă și sănătoasă

Alexa Serdan    Cristiana Astefanoaiei   
în Stiri de ultima ora
27/08/2019, 14:50
Rețeta zilei. Cușcuș cu creveți și legume, o mâncare copioasă și sănătoasă
Rețeta zilei de marți. Cușcuș cu creveți și legume. Sursa foto: teoskitchen.ro

Cușcușul face parte din categoria pastelor făinoase, nu a cerealelor așa cum am fi crezut până acum. Acest aliment poate fi consumat inclusiv în dietă, precum și de vegetarieni. Cușcușul conține numeroase fibre, minerale și vitamine.

Rețeta zilei de marți, 27 august. Cușcuș cu creveți și legume

Ingrediente cușcuș cu creveți și legume:

  • o cană de cușcuș
  • 250 ml de apă
  • ulei de măsline
  • două roșii mari coapte bine
  • un dovlecel măricel
  • doi căței de usturoi
  • 200 grame de creveți congelați
  • pătrunjel
  • sare și piper

Mod de preparare:

  • Usturoiul se toacă mărunt și se călește într-o tigaie în trei linguri de ulei de măsline
  • Se rumenește puțin și se adaugă imediat apa astfel încât usturoiul nu se va arde
  • Se adaugă dovlecelul dat pe răzătoarea cu găuri mari
  • Roșiile se taie cubulețe și se călesc la foc mic
  • Creveții decongelați se curăță de coajă și de firul negru de la intestin
  • Când legumele sunt aproape gata se adaugă creveții
  • Se prepară la foc mediu circa 8-10 minute
  • Se adaugă puțină apă astfel încât sosul să nu rămână foarte uscat
  • La sfârșit se adaugă sarea și piperul.

Cușcușul se prepară foarte rapid. Într-o oală se pune apă la fiert cu o linguriță de sare, iar când începe să fiarbă se oprește focul și se toarnă uleiul de măsline și cușcușul. Se amestecă bine, se acoperă cu capac și se lasă circa cinci minute să ”crească”. În momentul în care este gata se poate adăuga unt pentru un gust mai bun și pătrunjelul tocat mărunt. Se combină cu legumele din tigaie și se poate servi cald sau rece, după placul fiecăruia.

Rețetă de cușcuș cu legume
Cușcușul cu creveți și legume este o mâncare sățioasă și ușor de preparat. Sursa foto: feminis.ro

Ce beneficii are cușcușul asupra organismului

Cușcușul este un fel de mâncare african care se poate prepara cu diverse legume sau fructe. Acest preparat se poate servi atât cald, cât și rece. Cușcușul nu are doar un gust bun, ci are și numeroase beneficii pentru organism, cum ar fi: îmbunătățirea sistemului cardiovascular și imunitar, ajută la prevenirea cancerului, îmbunătățește masa musculară și digestia, dar ajută și la scăderea în greutate.

Singura contraindicație pe care o poate avea cușcușul este intoleranța la gluten. De asemenea, unii oameni pot face alergie la acest aliment.

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×