Rețeta zilei. Cum să prepari cel mai bun tort de mere cu cremă de zahăr ars

Bogdan Solomon   
în Stiri mondene
13/05/2020, 13:14
Rețeta zilei. Cum să prepari cel mai bun tort de mere cu cremă de zahăr ars
FANATIK îți spune cum să prepari cel mai bun tort de mere cu cremă de zahăr ars. Sursa foto: iuli.eu

Dacă ești în căutarea unui preparat care să-ți îndulcească zilele petrecute în izolare, îți propunem să încerci rețeta noastră de tort de mere, pe care și cei mici o vor adora cu siguranță, oricât ar fi de pretențioși. Asta pentru că el vine „la pachet” cu o cremă de zahăr ars care îți va gâdila papilele gustative cu fiecare înghițitură.

Tort de mere cu cremă de zahăr ars, un răsfăț dulce pe placul tuturor

Nu doar că vei avea parte de un tort gata însiropat, dar combinaţia de mere coapte cu blatul pufos şi crema de zahăr ars este absolut delicioasă. În plus, se prepară rapid, iar ingredientele, puține la număr, le poți găsi imediat, dacă nu le ai deja în bucătărie. Ai nevoie de:

  • 3-4 mere
  • 8 ouă
  • 50 grame unt
  • 500 ml lapte
  • 3 linguri făină
  • esenţă vanilie sau rom
  • o linguriţă de scorţişoară măcinată
  • frişcă pentru decor

Cum să prepari cel mai bun tort de mere cu cremă de zahăr ars

În vasul rotund în care vom face tortul se pun 4 linguri de zahăr pe care îl vom carameliza. Mai exact, se pune cratiţa pe foc şi se amestecă zahărul până când se topeşte şi capătă o culoare maronie. Stingem focul, apoi aplecăm vasul cu atenţie în toate părţile, pentru ca zahărul topit să îmbrace tot interiorul. Cât timp se răceşte zahărul caramelizat vom curăţa merele (tăiate în două) şi le vom aşeza pe fundul vasului.

Jumătăţile de mere le vom aşeza cu scobitura unde a fost cotorul în sus pentru a aşeza în fiecare câte un cubuleţ de unt, apoi vom presăra scorţişoară. Le punem la cuptorul încins timp de 20 de minute și în timp ce merele se coc vom face compoziţia pentru crema de zahăr ars din 5 ouă, lapte (500 ml) şi 5 linguri de zahăr, plus esenţă de rom sau vanilie.

Ingredientele le vom bate cu mixerul sau cu telul până se omogenizează. Compoziţia o vom turna peste merele încinse şi mai lăsăm la cuptor încă 30 de minute. Între timp facem o compoziţie ca pentru pandişpan din 3 ouă, 3 linguri de zahăr şi 3 linguri de făină.

Turnăm blatul peste crema de zahăr ars şi lăsăm la cuptor până se rumeneşte uşor. Tortul se va lăsa la răcit în vasul în care l-am copt. Vom pune deasupra un capac sau platoul pe care îl vom răsturna şi lăsăm să se răcească. Este de preferat să-l facem seara şi să-l lăsăm până dimineaţa.

Desprindem apoi marginea cu un cuţit şi îl răsturnăm în platou. Atenţie, trebuie făcută mişcarea rapid pentru a nu se rupe blatul şi pentru a nu curge siropul. Tortul îl putem îmbrăca cu frişcă naturală ori putem opta pentru frişca Hulala. Acelaşi tort poate fi făcut şi fără mere. Poftă bună!

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×