Rețeta zilei. Chifteluțe de dovlecel la cuptor

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
27/11/2019, 17:36
Rețeta zilei. Chifteluțe de dovlecel la cuptor
Rețeta zilei. Chifteluțe cu dovlecel, mâncare de origine turcească. Sursa foto: Pinterest.com

Rețeta de astăzi este recomandată persoanelor atente la calorii și la siluetă. Chifteluțele de dovlecel sunt gătite în special în Turcia și sunt ușor de preparat. Aceste chiftele se pot prăji în ulei sau se dau la cuptor, în funcție de preferințe.

Rețeta zilei. Chifteluțe de dovlecel, ideale pentru o masă rapidă

Ingrediente necesare: 

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI
  • un kg de dolvecei
  • 50 de grame de brânză de vaci fărămițată
  • un ou
  • 2-3 linguri de făină albă
  • o ceapă mică sau 2-3 fire de ceapă verde
  • o legătură de mărar
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • o linguriță de praf de copt
  • 2-3 frunze de mentă creață
  • sare, piper și oregano.

Mod de preparare chifteluțe de dovlecel

  1. Dovleceii se spală, se curăță de coajă și se dau pe răzătoare
  2. Peste dovlecei se adaugă sare și se freacă până când se scoate toată apa din ei
  3. Se adaugă oul și făina treptat pentru a nu se forma cocoloașe
  4. Se pun ceapa și brânza și se amestecă bine
  5. Se adaugă restul ingredientelor, fără a se mai adăuga sare
  6. Se amestecă toate ingredientele până când se formează o compoziție omogenă
  7. Începem acum să formăm chifteluțele luând câte puțin din compoziție. Se face o bilă și apoi se turtește ușor
  8. Le pun chifteluțele într-o tavă pe care am uns-o cu ulei
  9. Tava se pune la cuptorul preîncălzit la temperatura la 190 de grade Celsius
  10. Chifteluțele se țin la cuptor circa 25 de minute
  11. În momentul în care s-au rumenit se scoate tava din cuptor și se întorc și pe partea cealaltă
  12. Se mai lasă aproximattiv 10 minute până când chiftelele prind culoare
  13. Chifteluțele nu trebuie să se coacă prea tare
  14. Se servesc cu sos de usturoi
  15. Poftă bună!

Aceeași compoziție se poate folosi și la chifteluțele prăjite în tigaie. Tot ce trebuie să faci este să dai prin făină chifteluțele și apoi să le pui în tigaie!

 

 

 

 

 

 

Închide ×