Rețeta zilei. Cheesecake cu mango, fără coacere

Alexa Serdan   
în Stiri mondene
04/06/2019, 16:19
Rețeta zilei. Cheesecake cu mango, fără coacere
Ce ingredinte trebuie să ai în bucătărie și cum se prepară cheesecake-ul de mango, fără coacere Sursa foto: createwithcream.ph

Cheesecake-ul este un preparat care are toate calitățile ideale pentru o rețetă de succes. Tarta fără coacere, o putem numi și așa, cheesecake-ul de mango se face rapid, nu ai nevoie de multe ingredinte, nu necesită coacere, are un gust extraordinar și un aspect pe măsură. Și cel mai important avantaj, dacă este să ne referim la doamne aici, nu are multe calorii.

Iată care este cea mai rapidă rețetă de Cheesecake de mango și ce ingredinte îți trebuie

Înainte de a ne apuca de prepararea cheesecake-ului de mango trebuie să ne asigurăm că avem în bucătărie o formă de tort rotundă, cu diametrul de 22-24 cm, cu o parte detașabilă. Acestea sunt ingredintele de care ai nevoie pentru cheesecake:

  • fructe de mango coapte, două bucăți
  • zeamă de lămâie, 3 linguri
  • cremă de brânză, 800 de grame
  • smântână pentru frișcă, 200 de grame
  • zahăr pudră, 100 de grame
  • extract sau esență de vanilie, o linguriță
  • biscuiți digestivi pentru blat, 200 de grame
  • unt, 150 de grame
  • gelatină granulată pentru stratul de deasupra, 13 grame
  • decorul poate fi așa cum v-ați dorit. Lăsați-vă imaginația să zboare!
Cheesecake rapid și cu puține calorii, ideal pentru femei
Așa se prepară cheesecake-ul de mango, fără coacere. Ingrediente puține și timp rapid de preparare
Sursa foto: taste.com.au

Și acum să trecem la prepararea propriu- zisă a cheesecake-ului. În primul rând, se spală și se curăță de coajă fructele de mango, pulpa se taie bucățele și se blenduiesc împreună cu zeama de lămâie. Piureul care se obține se trece printr-o sită astfel încât să se obțină un piure fin și cremos, fără fibre. Al doilea pas îl reprezintă topirea untului. Biscuiții digestivi se sfarmă cu mâna sau în blender, cum vă este mai ușor și se amestecă cu untul. Amestecul obținut se așează în forma de tort care are pereții detașabili și se presează până se uniformizează, apoi se pune la frigider.

Cât timp compoziția stă la frigider ne ocupăm de prepararea gelatinei și a cremei de brânză. Vărsați conținutul plicului de gelatină într-un castron și turnați apă rece peste și amestecați până se leagă compoziția. Smântâna pentru frișcă trebuie să fie rece, de la frigider. Aceasta se bate până când devine spumă și se lasă să se „odihnească” la temperatura camerei. Crema de brânză se bate cu mixerul până devine cremoasă, apoi se adaugă zahărul pudră și extractul de vanilie.

Se pune pe foc un vas cu apă, iar când atinge punctul de fierbere se topesc deasupra acesteia 10 grame de gelatină până se lichefiază. Piureul de mango se împarte în două, iar gelatina pe care tocmai am topit-o se adaugă într-unul din castroane, amestecând energic. În castronul acesta adăugăm 3 linguri cu vârf din crema de brânză. Ulterior, se adaugă frișca bătută și se omogenizează ușor, cu o spatulă flexibilă, să nu se taie compoziția.

Scoatem de la frigider tava în care avem biscuiți amestecați cu unt topit și adăugăm peste crema de brânză și mango. Nivelăm până devin un strat uniform și dăm iar la rece, de data aceasta la congelator, timp de 15-20 de minute până se întărește compoziția.  Restul de gelatină se omogenizează cu piurerul de mango păstrat și crema astfel formată se adaugă peste crema care s-a întărit deja. Se păstrează la frigider cel puțin 2 ore înainte de servire. Se scoate din forma de tort și se decorează după bunul plac.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×