Cea mai rapidă rețetă pentru prăjitura Fanta. Sunt multe pe Internet, dar varianta asta este cea mai bună!

Alexa Serdan   
în Stiri mondene
19/05/2019, 15:59
Cea mai rapidă rețetă pentru prăjitura Fanta. Sunt multe pe Internet, dar varianta asta este cea mai bună! GALERIE FOTO
Prăjitura Fanta este un desert răcoritor și cremos Sursa foto: Google.com

Prăjitura Fanta face parte din categoria prăjiturilor care îți aduce aminte de copilărie. Desertul delicios este foarte ușor de făcut și se găsește pe mesele românilor la toate evenimentele, fie că este Crăciun, Paște sau o zi de naștere. Prăjitura Fanta este un desert ușor, fructat și aromat, iar numele ei vine după cum v-ați dat seama, de la sucul acidulat cu același nume.

Prăjitura Fanta, ușor și rapid de preparat

Prăjitura Fanta este la origini o rețetă veche și ne aduce aminte de copilărie. Prăjitura este făcută în casă și are trei straturi: blat simplu cu cacao, cremă de brânză de vaci cu mascarpone, unt și jeleu de portocale. Numele prăjiturii vine de la numele sucului acidulat cu același nume, dar și culorii jeleului de deasupra. Crema de brânză este mai lejeră și mai gustoasă dacă se adaugă și mascarpone.

Ingredientele pe care trebuie să le ai în bucătărie dacă vrei să faci prăjitura Fanta sunt mai multe. Așadar, pentru blat aveți nevoie de 7 ouă, 150 de grame de zahăr, un plic de zahăr vanilat, 120 de grame de făină, 30 de grame de cacao șu un praf de sare. Pentru crema gustoasă vă trebuie 500 de grame de brânză de vaci, foarte bine scursă de apă, 100 de grame mascarpone, 200 de grame de unt, 150 de grame zahăr pudră vanilat și esență de portocale sau orice altă esență care vă place mai mult. Jeleul de portocale se foarte în doi timp și cu doar trei ingrediente: 800 ml suc de portocale, 100 de grame de zahăr și 60 de grame de amidon.

Înainte de a prepara blatul pentru prăjitura Fanta asigurați-vă că aveți cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius. Pașii sunt următorii:

  • Luați o tavă pe care o tapați cu unt și făină sau cu o hârtie de copt.
  • Pentru blat amestecați făina cu cacao, apoi cerneți-le printr-o sită.
  • Se separă albușurile de gălbenușuri. Albușurile pe care le-ați pus separat se mixează cu un praf de sare până devin o spumă țeapănă.
  • Gălbenușurile se mixează cu puțin zahăr și zahăr vanilat până când devin spumoase și au o culoare de galben deschis.
  • Gălbenușurile și albușurile se amestecă ușor cu o spatulă. Se adaugă făina pe care în prealabil ați amestecat-o cu cacao.
  • Compoziția se așează în tavă și se dă la cuptor timp de 30 de minute.
  • Să lasă la răcit la temperatura camerei, acoperită cu un prosop curat

Între timp se pregătește și crema de brânză de vaci cu mascarpone.

  • inițial se mixează untul cu zahărul pudră. Pont: untul trebuie să fie moale, la temperatura camerei
  • se adaugă brânza de vaci și crema de mascarpone. Se mixează până se formează o cremă omogenă
  • se pune și esența care vă place mai mult
  • crema de brânză se întinde peste blat
  • se nivelează cu un cuțit
  • se dă la frigider cât timp se prepară glazura

Gustul copilăriei într-o singură gustare

Cea mai rapidă rețetă pentru prăjitura Fanta
Prăjitura Fanta ne amintește tuturor de copilărie
Sursa foto: Google.com

 

Jeleul de portocale se face în doar doi timp și trei mișcări. Se amestecă zahărul cu amidonul. Sucul de portocale se adaugă treptat pentru a evita cocoloașele. Se pune la foc mic grăticioara și se amestecă încontinuu până la omogenizare. Când este gata și s-a îngroșat, se ia de pe foc și se așează deasupra o folie de plastic pentru a evita formarea unei pojghițe. În acest fel jeleul apucă să se răcească. Când jeleul e aproape rece, se scoate prăjitura de la rece și se întinde peste crema de brânză. Se nivelează cu un cuțit.

Prăjitura Fanta trebuie ținută la rece minim 6 ore. Poate fi savurată ziua următoare. Dacă stă mai multe zile la frigider, blatul prăjiturii se înmoaie și preia din savoarea cremei de brânză. Astfel, prăjitura devine mai aromată și mai gustoasă. Prăjitura Fanta reprezintă gustul copilăriei, gustul de care ne amintim cu drag.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×