Rețetă de prăjitură deșteaptă. Chiar se prepară singură

Claudiu Ilie    Cristiana Astefanoaiei   
în Stiri de ultima ora
03/11/2019, 13:47
Rețetă de prăjitură deșteaptă. Chiar se prepară singură
Rețeta de prăjituri inteligente. Cum se prepară? *foto: gustos.ro

Una dintre cele mai interesante rețete culinare este prăjitura inteligentă. Având un nume foarte interesant, aceasta crește singură în cuptor, fără să fie nevoie de intervenția ta decât în ceea ce privește gradele din cuptor. Cu toate acestea, pregătirea pentru această delicatesă este foarte importantă.

Ingrediente pentru prăjitura inteligentă

9 ouă
1 l lapte
250 g făină
200 g unt
250 g zahăr pudră
zahar vanilat sau esenta de vanilie
sare

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Cum se prepară prăjitura inteligentă

Mai întâi trebuie să aveți grijă să încălziți cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi ouăle se separă, iar gălbenușuruile se iau împreună cu zahărul pudră și se mixează până ce devin o cremă albicioasă. Puțin câte puțin se adaugă untul, pentru ca apoi să urmeze făina cernută. În cele din urmă se adaugă tot la fel laptele. În tot acest timp combinația se mixează la viteză mică. După această etapă trecem la albușuri, care vor fi bătute cu praf de sare și esențele de vanilie. După gust se poate adăuga și esență de rom.

Albușurile bătute bine vin puse în gălbenușuri cu lingura puțin câte puțin. Operațiunea aceasta se va face cu lingura de lemn sau de silicon. Apoi punem într-o tavă hârtia de copt. De asemenea, tava poate unsă cu unt și tapetată cu faină. Compoziția se toarnă în tavă și este introdusă la cuptor pentru o oră. Este de preferat ca în timpul coacerii cuptorul să nu fie deschis.

Prima dată cuptorul se lasă 10 minute la 240 de grade Celsius, apoi la 180 de grade. Treptat, se va reduce temperatura până înspre 100 de grade. Prăjitura se lasă în cuptor să se răcească apoi se scoate. Se pune după aceea la rece până a doua zi și apoi se pune pe ea zahăr pudră.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×