Reprezentantul OMS susține că Asia nu a scăpat de coronavirus: „Nu putem coborî garda”

Flaviu Popa   
în Stiri de ultima ora
31/03/2020, 20:39
Reprezentantul OMS susține că Asia nu a scăpat de coronavirus: „Nu putem coborî garda”
ASIA nu are momentan motive de bucurie. Foto: Facebook

Chinezii sărbătoresc finalul pandemiei de coronavirus și, conform unor surse, ar fi redeschis inclusiv unele piețe unde se vând lilieci.

Asia nu a scăpat de coronavirus

Cu toate acestea, China înregistrează în continuare noi cazuri de coronavirus în fiecare zi (sub 100), motiv pentru reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății să tragă un semnal de alarmă.

Takeshi Kasai, directorul regional pentru Pacificul de Vest din cadrul OMS, a explicat că riscul de transmitere în regiune nu va dispărea atâta timp cât pandemia va exista la nivel mondial.

“Epidemia este departe de a fi încheiată în Asia şi Pacific. Aceasta va fi o luptă pe termen lung şi nu putem coborî garda.

Avem nevoie ca fiecare ţară să continue să se pregătească pentru transmiterea comunitară pe scară largă”, a adăugat el”, a declarat Kasai, conform Pro TV.

China nu mai este epicentrul coronavirus în lume, cu 81,518 de cazuri înregistrate, însă alte țări asiatice se confruntă cu mari probleme financiare și ar putea să aibă probleme serioase cu testarea pentru coronavirus.

În timp ce ţările şi zonele din această regiune au demonstrat cum să se aplaneze curba, focarele continuă să apară în locuri noi, iar importarea rămâne un motiv de îngrijorare”, au explicat reprezentanții OMS, convinși că virusul va ajunge în toate țările din lume.

La nivel mondial au fost înregistrate 824,255 de cazuri de coronavirus și 40.655 de decese. Milionul de infectați va fi depășit, cel mai probabil, în trei zile.

Vârful pandemiei este așteptat undeva în 2-4 săptămâni, după care coronavirus ar trebui să scadă în intensitate și datorită căldurii de afară.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×