Directorul Spitalului Rădăuți, apel disperat: „Redeschideți la Suceava, oamenii mei n-au timp să meargă la toaletă”

Flaviu Popa   
în Stiri de ultima ora
31/03/2020, 17:54
Directorul Spitalului Rădăuți, apel disperat: „Redeschideți la Suceava, oamenii mei n-au timp să meargă la toaletă”
Spitalul din Rădăuți nu mai face față. Foto: obiectivderadauti.ro

Spitalul Județean Suceava s-a transformat în spital care tratează exclusiv cazuri de coronavirus, conform planului de măsuri publicat în Monitorul Oficial marți, 31 martie.

Spitalul din Rădăuți nu mai face față

În aceste condiții, bolnavii cu orice altă problemă medicală sunt redirecționați altor spitale din zonă, iar cel din Rădăuți nu mai face față, conform directorului Traian Andronachi.

Managerul Spitalului Municipal Rădăuți își compară angajații cu spartanii care au luptat la Termopile.

„Toată lumea asaltează Spitalul Rădăuţi şi mâna asta de oameni de-aici, care din punctul meu de vedere sunt nişte eroi, face faţă acestui asalt continuu. Faptul că de lunea trecută, de la ora 09.00, am fost informat oficial de Direcţia de Sănătate Publică şi de Serviciul de Ambulanţă că primim tot ceea ce înseamnă urgenţe din tot judeţul e un lucru ştiut de toată lumea.

Ceea ce lumea nu ştie e că redeschiderea UPU Suceava nu reprezintă nici un real avantaj pentru Spitalul Rădăuţi atît timp cît această Unitate de Primiri Urgenţe nu este susţinută de secţii şi compartimente din cadrul Spitalului Judeţean. Degeaba vine ambulanţa şi opreşte la Spitalul Judeţean, la UPU, dacă UPU se uită la caz şi apoi îl trimite pe bandă rulantă la Rădăuţi”, a explicat managerul spitalului.

Andronachi se plânge că Spitalul din Rădăuți primește pacienți care nu pot fi tratați din cauza lipsei de resurse.

„Cel mai dureros e faptul că ne-au trimis şi ne trimit nouă patologii care nu au ce căuta aici. Spitalul Rădăuţi nu are secţie de Cardiologie, de Neurochirurgie, nu intervine pentru infarct miocardic acut, nu tratează cazuri de chirurgie pediatrică sau de chirurgie pediatrică plastică.

Dar cel mai dureros e că se trimite în continuare la Spitalul din Rădăuţi patologie clară, certă, de COVID, în timp ce la Suceava, Urgenţa are peste drum Secţia de COVID, specială. 

Cel mai greu e cu resursa umană. Deci oamenii ăştia explodează. Închipuiţi-vă să stea îmbrăcaţi non-stop în combinezoane. N-au timp să meargă la toaletă”, a explicat managerul spitalului, conform Adevărul.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×