Renault a anunțat când va fi lansat primul autoturism Dacia electric

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
14/02/2020, 13:51
Renault a anunțat când va fi lansat primul autoturism Dacia electric
Primul autoturism Dacia electric va apărea în 2021

Dacia va avea un model electric, după cum a anunțat vineri Renault! Primul model electric va fi lansat în anul 2021, iar în următorii doi ani va fi lansat pe piața europeană, scrie Ziarul Financiar.

Primul autoturism Dacia electric va apărea în 2021

Compania Renault a publicat rezultatele financiare obținute în anul 2019, moment în care a adus în prim plan proiectul primului autoturism electric Dacia.

Francezii de la Renault vor lansa anul acesta noul Twingo Electric, iar în anul 2021 va urma Dacia „Urban City Car”, a anunțat constructorul auto francez.

Renault pregătește un model Dacia hibrid și unul full electric

Gama Dacia va include atât un model hibrid, cel mai probabil următorul SUV Duster facelift, cât şi un model 100% electric, informează Mediafax.

Uzinele Dacia au apăsat accelerația în privința proiectelor electrice, în contextul în care începând cu anul viitor fiecare grup auto din Europa va trebui să se încadreze într-o medie de 95 de grame de dioxid de carbon per kilometru la nivel de flotă.

Totodată, lucrurile nu au stat prea bine pentru constructorul fracez în anul 2019. Renault a anunţat că a înregistrat o pierdere netă consolidată de 141 milioane de euro, anul trecut.

Compania Renault şi-a stabilit o marjă pentru profitul operaţional de 3-4% în anul 2020, în scădere de la 4,8% în 2019.

Italianul Luca de Meo, fostul şef al brandului Seat deţinut de Volkswagen, va prelua din iulie funcţia de director general al Renault.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×