Regulament voucher pentru electrocasnice 2018: PMB a făcut totul public

Sandra Popescu   
în Stiri de ultima ora
15/10/2018, 13:00
Regulament voucher pentru electrocasnice 2018: PMB a făcut totul public
Primăria Capitalei pune la dispoziție 5.000 de vouchere pentru electrocasnice și mașini noi

Primăria Capitalei a publicat regulamentul pentru voucherele cu care putem cumpăra electrocasnice, în 2018, în locul mașinilor foarte vechi. Acest program lansat de PMB are drept scop eliminarea a 5.000 de mașini cu grad ridicat de poluare de pe raza Bucureștiului.

Eco-ovoucherele care vor fi acordate au valoarea de 9.000 de lei  și pot fi utilizate pentru a cumpăra autoturisme doar noi, EURO 6, non-diesel. sau mijloace de locomoție noi, care să nu polueze. hibride sau electrice. De asemenea, cu aceste vouchere se pot cumpăra și electrocasnice sau electronice nou, cu clasă energetică superioară, toate acestea având drept scop final mai puțină poluare și un consum cât mai redus de energie. Regulamentul publicat astăzi de PMB privind aceste vouchere poate fi consultat pe site-ul Primăriei.

Înscrierile pentru aceste vouchere cu care oamenii își pot lua mașini sau electrocasnice încă nu au început
Înscrierile pentru aceste vouchere cu care oamenii își pot lua mașini sau electrocasnice încă nu au început

Regulament voucher pentru electrocasnice 2018: electrocasnice și mașini noi

Programul lansat de Primărie se adresează persoanelor fizice și juridice, cu vârsta de minimum 18 ani, unici proprietari ai unor mașini  uzate, cu domiciliul stabil în București sau sediul social în Capitală, fără datorii la bugetul de stat și fără condamnări pentru infracțiuni împotriva mediului.

Bucureștenii se pot înscrie pe aplicația PEVAUTO, în limita a 6.000 de participanți. În momentul în care înregistrările au ajuns la numărul limită, aplicația se va opri, iar cei care vor dori să se înscrie nu vor mai putea să o facă, fiind înștiințați printr-un mesaj.

Ce trebuie să completați pe aplicația PEVAUTO

După ce ați completat toate datele personale și vă dați acordul pentru prelucrarea acestora, se va verifica dacă mașina este eligibilă și îndepliniți condițiile necesare. Primii 5.000 de proprietari vor afla dacă se înscriu de pe o listă oficială care se va publica pe site-ul Primăriei Capitalei, la secţiunea ”Eco-voucher în schimbul unui autovehicul uzat”.

”Procedura de înregistrare a proprietarului autovehiculului uzat în aplicația PEVAUTO se va face prin completarea datelor personale din: CI/BI și certificatul de înmatriculare al autovehiculului uzat (talon), pentru persoanele fizice, certificatul de înmatriculare emis de ONRC și certificatul de înmatriculare al autovehiculului uzat (talon), pentru persoanele juridice și încărcarea acestor documente în aplicație. În situația în care numărul de identificare al autovehicululi uzat menționat (serie șasiu) nu este pe certificatul de înmatriculare, proprietarul va încărca și cartea de identitate a autovehiculului. În aplicația PEVAUTO proprietarul își va exprima acordul privind prelucrarea datelor cu caracter personal și va declara pe propria răspundere că nu are datorii la bugetul de stat și la cel local. Neînregistrarea documentelor prevăzute mai sus sau înregistrarea lor într-o altă formă decât cea solicitată, atrage imposibilitatea acceptării în Program. Aplicația va genera fiecărui proprietar înregistrat un cod unic, ce va fi comunicat pe adresa de e-mail valabilă, împreună cu un link unic pe baza căruia va putea ulterior accesa aplicația pentru a încărca documentele referitoare la casarea și radierea autovehiculului uzat.”, se anunță pe site-ul Primăriei.

Perioada de înscriere în programul PMB

Înainte cu 3 zile înainte de începerea sesiunii de înregistrare în program, Primăria Capitalei anunță pe site-ul primăriei când va începe înscrierea participanților.

“Vrem ca atât proprietarii de autovehicule uzate, cât si unităţile comerciale participante să se poată informa despre modul de desfăşurare a programului. Consultând regulamentul, acestia vor afla care sunt condiţiile de eligibilitate care permit înscrierea în program. Am iniţiat programul în luna iulie, iar scopul nostru este să contribuim la îmbunătăţirea calităţii mediului si, implicit, la protejarea sănătăţii populaţiei Capitalei, prin scoaterea din circulaţie a autovehiculelor uzate cu grad ridicat de poluare”, a mai explicat Gabriela Firea

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×