Referendum pentru familie, în ziua în care prăznuiesc Sfinții Mucenici Serghie și Vah, care ar fi fost gay

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
07/10/2018, 14:50
Referendum pentru familie, în ziua în care prăznuiesc Sfinții Mucenici Serghie și Vah, care ar fi fost gay
Sfinții mucenici Sergie și Vah, sărbătoriți în ziua referendumului pentru redefinirea familiei, deși cei doi au fost gay

Referendumul pentru familie a început ieri, 6 octombrie, iar azi este a doua zi de vot pentru redefinirea familiei în Constituție, chiar în ziua sfinților Mucenici Serghie și Vah, care au fost gay. Aceștia sunt prăznuiți pe 7 octombrie, duminică. Povestea lor este foarte interesantă, pe lângă circumstanțele zilei de azi în care sunt sărbătoriți, chiar în ziua coaliției pentru familie.

Cei doi au fost creștini pe ascuns, pentru că Împăratul de la acea vreme era un persecutor al creștinilor. Sfinții au fost chinuiți pentru a se lepăda de Hristos, iar pentru că mare era credința lor, aceștia au primit o vizită divină. Hristos le-a mulțumit celor doi pentru credință, necontând măcar o clipă iubirea dintre cei doi, nici măcar că ar stirbi credința în El sau credibilitatea.

Referendum pentru familie în ziua sfinților mucenici Serghie și Vah, care au fost gay

Controversatul eveniment al celor două zile de octombrie a trezit mai multe semne de întrebare și a adus oamenii în stadiul în care să lege povești vechi, biblice sau nu, care să demonstreze că orientarea sexuală vorbită zielele astea , alta decât cea a majorității, a existat mereu și că nu este o boală.

O coincidență a zilei de-a doua pentru votanții credincioși de astăzi este aceasta că azi, 7 octombrie, în ziua referendumului, este prăznuirea mucenicilor Serghie și Vah, care deasemenea au fost gay. Sfinții au trăit în perioada împăratului Maximilian(286-305). Aveau funcții înalte, deși erau destul de tineri.

Cei doi erau pe ascuns iubitori ai credinței creștine, deoarece Maximilian era un persecutor al botezaților. Mucenicii Serghie și Vah au fost descoperiți că se închinau la Hristos, motiv pentr care li s-a cerut credința în zei, lucru pe care nu l-au acceptat. După refuzul de neimaginat în fața împăratului Maximilian, au o fost duși într-o cetate unde au fost chinuiți și batjocoriți.

Semnul divin pentru mucenicii Serghie și Vah

În drumul spre pieire, Hristos, recunoscător pentru credința în El nemărginită, le-a dat un semn divin. Aproape la ajungerea în Cetate, a pogorât un înger în fața lor care le-a spus că:„Pentru nevointa voastra veti lua cununile biruintei de la Domnul Iisus Hristos, Care va fi alaturi de voi in suferinta voastra, dandu-va ajutorul Sau pana ce il veti calca pe vrajmasul diavol sub picioarele voastre“.

Sfinții mucenici Serghie și Vah au murit în acea seară cu credința intactă în Dumnezeu, care i-a acceptat și iubit așa cum erau. Sfinții  au avut o relație amoroasă înainte să moară, primul care și-a găsit sfârșitul a fost Vah, care i-a apărut drept spirit lui Serghie și l-a încurajat să rămână puternic pentr ca cei doi să rămână împreună pentru totdeauna. În cele din urmă, Serghie a murit și el, decapitat la Resafa.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×