Reduceri fiscale pentru plătitorii de impozit pe profit. În ce condiții sunt acordate bonificațiile

Adrian Ilie   
în Stiri de ultima ora
27/03/2020, 16:17
Reduceri fiscale pentru plătitorii de impozit pe profit. În ce condiții sunt acordate bonificațiile

Contribuabilii care plătesc impozit pe profit care achită această obligație fiscală aferentă trimestrului I până pe 25 aprilie vor avea o reducere a impozitului datorat de 5-10%.

Bonificațiile diferă în funcție de contribuabili

Marii contribuabili vor avea o bonificație de 5%, în timp ce contribuabilii mici și mijlocii vor beneficia de o reducere a impozitului datorat cu 10%”, a anunțat Ministerul Finanțelor.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Prevederile se aplică în mod corespunzãtor și pentru contribuabilii care au optat pentru un an fiscal diferit de anul calendaristic, dacă plătesc impozitul datorat pentru trimestrul/plata anticipată trimestrială până la termenul scadent cuprins în perioada 25 aprilie-25 iunie 2020.

Bonificațiile se vor aplica și pentru companiile de turism și de alimentație publicã, privind impozitul specific unor activități, pentru impozitul pe profit aferent trimestrului I al anului 2020”, precizează sursa citată

Contribuabilii vor determina impozitul pe profit/impozitul pe veniturile microîntreprinderilor, de plată, prin scăderea din impozitul datorat a bonificației calculată potrivit act normativ aprobat.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×