Reduceri fiscale pentru plătitorii de impozit pe profit. În ce condiții sunt acordate bonificațiile

Adrian Ilie   
în Stiri de ultima ora
27/03/2020, 16:17
Reduceri fiscale pentru plătitorii de impozit pe profit. În ce condiții sunt acordate bonificațiile

Contribuabilii care plătesc impozit pe profit care achită această obligație fiscală aferentă trimestrului I până pe 25 aprilie vor avea o reducere a impozitului datorat de 5-10%.

Bonificațiile diferă în funcție de contribuabili

Marii contribuabili vor avea o bonificație de 5%, în timp ce contribuabilii mici și mijlocii vor beneficia de o reducere a impozitului datorat cu 10%”, a anunțat Ministerul Finanțelor.

Prevederile se aplică în mod corespunzãtor și pentru contribuabilii care au optat pentru un an fiscal diferit de anul calendaristic, dacă plătesc impozitul datorat pentru trimestrul/plata anticipată trimestrială până la termenul scadent cuprins în perioada 25 aprilie-25 iunie 2020.

Bonificațiile se vor aplica și pentru companiile de turism și de alimentație publicã, privind impozitul specific unor activități, pentru impozitul pe profit aferent trimestrului I al anului 2020”, precizează sursa citată

Contribuabilii vor determina impozitul pe profit/impozitul pe veniturile microîntreprinderilor, de plată, prin scăderea din impozitul datorat a bonificației calculată potrivit act normativ aprobat.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×