Record de temperatură în Norvegia! 19 grade, într-un orăşel din munţi

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
02/01/2020, 15:35
Record de temperatură în Norvegia! 19 grade, într-un orăşel din munţi GALERIE FOTO
Sunndalsora deține mai multe recorduri în Norvegia. Sursa foto - facebook

Record de temperatură în Norvegia înregistrat pentru luna ianuarie. S-a întâmplat în Sunndalsora, un oraş din această țară situat undeva în munți. A fost cea mai ridicată valoare termică din debutul anului în zona scandinavă.

Record de temperatură în Norvegia!

Anunțul oficial a venit de la Biroul Meteorologic Norvegian. Mai exact, mercurul termometrelor din Sunndalsora a urcat la 19 grade Celsius. De remarcat că precedentul record, de 17,9 grade, fusese înregistrat în 1989 în satul Tafjord.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Interesant este că atât Sunndalsora, cât şi Tafjord sunt situate în provincia More og Romsdal din Norvegia. Despre Sunndalsora se știe că se află într-o regiune înconjurată de munţi abrupţi.

19 grade, într-un orăşel din munţi

Unii dintre acești munți sunt populari în rândul practicanţilor de ″base jumping″⁣ – un sport extrem care presupune paraşutarea de pe stânci abrupte sau construcţii înalte.

Meteorologul de serviciu Martin Granerod a pus temperaturile ridicate pe seama acţiunii vântului foehn, un vânt cald, descendent, potrivit cotidianului VG din Oslo.

Cu toate acestea, valorile se vor schimba destul de repede. Vremea urmează să se răcească începând de vineri, când sunt prognozate ploi abundente, potrivit departamentului meteorologic.

Un alt amănunt interesant este acela că în Sunndalsmora a fost înregistrată de asemenea cea mai ridicată temperatură pentru luna decembrie în Norvegia, cu 18,3 grade, măsurată în 1998.

Nu se termină aici! Tot Sunndalsmora a oferit și cea mai ridicată temperatură de februarie, cu 18,9 grade, înregistrată aici în 1990.

Temperaturi blânde s-au înregistrat şi în alte localităţi din ţară. Andalsnes a deţinut joi pentru o scurtă perioadă recordul de cea mai ridicată temperatură pentru luna ianuarie, cu 18,6 grade, potrivit biroului meteorologic. A revenit Sunndalsmora care a atins în premieră cele 19 grade.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×