Recomandare specială de la BOR! Fiecare parohie să aibă pagină de Facebook

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
25/11/2019, 21:35
Recomandare specială de la BOR! Fiecare parohie să aibă pagină de Facebook GALERIE FOTO
Fiecare parohie trebuie să aibă pagină de Facebook. Sursa foto - facebook

Recomandare specială de la Biserica Ortodoxă Română! BOR vrea să țină pasul cu tehnologia, drept pentru care Patriarhia le-a transmis preoților să creeze câte o pagină de Facebook pentru fiecare parohie. Mai mult de atât, Biserica Ortodoxă le mai cere slujitorilor sfintelor altare să pună la avizierul bisericii Pagina parohială de Facebook pentru ca lumea să știe exact unde anume pot găsi detalii importante.

Recomandare specială de la BOR!

Nu se opresc aici sfaturile – Patriarhia Română duce chiar mai departe digitalizarea. Spune că e nevoie de un router amplasat în apropierea bisericilor sau mănăstirilor şi configurat așa cum transmit administratorii Facebook. Astfel, rețeaua wireless cu denumirea Parohiei va deveni vizibilă, iar cei interesaţi de a naviga gratuit pe internet se vor putea conecta. Culmea, conform europafm.ro, doi domni trecuți de prima tinerețe se numără printre enoriașii care interacționează online cu lăcaşele de cult.

Biserica Ortodoxă Română anunță că intră și pe Instagram pentru a se apropia și mai mult de tineri. Aceștia invocă un studiu, potrivit căruia 64% dintre utilizatorii de Instagram au între 18 si 34 de ani, prin urmare ar fi un mijloc bun prin care slujitorii Domnului se pot adresa tinerilor. Pentru a păstra interesul urmăritorilor, preoților li se cere  să actualizeze zilnic profilul, așa că nu este suficient doar ca pagina să fie creată.

Fiecare parohie să aibă pagină de Facebook

„Este ceva absolut normal, este o mișcare logică pe care o putem face. Așa ne putem apropia și de tineri și nu numai. Biserica are nevoie să lucreze cu aceste tehnologii ale prezentului.

Cu ajutorul acestor pagini vom fi mult mai aproape de oameni. Și asta ne și dorim”, au transmis reprezentanți ai BOR

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×