Reacţia ministrului Educaţiei cu privire la îngheţarea anului şcolar: “Nu există sub nicio formă acest scenariu”

Adrian Baciu   
în Stiri de ultima ora
23/03/2020, 12:47
Reacţia ministrului Educaţiei cu privire la îngheţarea anului şcolar: “Nu există sub nicio formă acest scenariu”
Reacţia ministrului Educaţiei cu privire la îngheţarea anului şcolar: “Nu există sub nicio formă acest scenariu”. Sursa foto: gov.ro

Pandemia de coronavirus prelungește vacanța forțată a elevilor, iar în România începe să prindă contur un posibil scenariu al înghețării anului școlar. Chiar vicepremierul Raluca Turcan a vorbit de această ipoteză. Mult mai optimistă e Monica Anisie, ministrul Educației, cea care dă asigurări că nu se poate vorbi de acest scenariu.

Reacţia ministrului Educaţiei cu privire la îngheţarea anului şcolar: “Nu există sub nicio formă acest scenariu”

În ciuda faptului că vicepremierul Raluca Turcan nu exclude o posibilă înghețare a anului școlar, din cauza pandemiei de coronavirus, ministrul Monica Anisie îi liniștește pe elevi, părinți și profesori cu o declarație optimistă.

”Nu există sub nicio formă scenariul în care se îngheață anul școlar. La acest moment, Ministerul Educației evaluează situația la care ne aflăm.

În funcție de prelungirea stării de urgență Ministerul Educației va veni public cu precizări săptămâna aceasta referitor la ce scenariu am putea adopta în funcție de timpul în care vom relua cursurile”, a spus Monica Anisie pentru Hotnews.

Anisie: ”Ministerul se va consulta cu toate părțile implicate”

Reprezentanta guvernului dă asigurări că Ministerul Educației nu va lua nicio decizie fără ca toți factori implicați să fie consultați.

”Ceea ce vreau să spun public este că Ministerul Educației, împreună cu partenerii sociali, sindicate, asociațiile de părinți, asociațiile de elevi și asociațiile de studenți, va realiza consultări și nu va lua nicio decizie fără aceste consultări.

Trebuie să precizez faptul că nu există sub nicio formă scenariul în care se îngheață anul școlar”, a mai spus Anisie pentru sursa citată.

Raluca Turcan: ”Toate scenariile sunt posibile”

Poziția fermă a Monicăi Anisie legată de posibilitatea înghețării anului școlar 2019-2020 vine la scurt timp după ce Raluca Turcan a spus că toate variantele sunt luate în calcul de Executiv.

”Sunt trei etape posibile, cel puțin din perspectiva mea. Una ar fi ca anul școlar să continue și evaluările să fie așa cum au fost prevăzute, dar e un scenariu destul de greu de atins, întrucât deja se prefigurează închiderea școlilor peste perioada anunțată

”Al doilea scenariu ar fi al decalării evaluărilor, iar al treilea ar fi al repetării anului, însă vom vedea, e foarte-foarte dificil de afirmat acum care va fi soluția. Toate scenariile sunt posibile, nu există o țară în care să nu fie luate în considerare toate scenariile”, a declarat vicepremierul la RFI.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×