Legea Educației, motiv de scandal printre transportatori! Raluca Turcan: „Luăm în calcul inclusiv posibilitatea condiţionării licenţelor transportatorilor de realizarea transportului gratuit pentru elevii navetişti”

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
04/02/2020, 16:53
Legea Educației, motiv de scandal printre transportatori! Raluca Turcan: „Luăm în calcul inclusiv posibilitatea condiţionării licenţelor transportatorilor de realizarea transportului gratuit pentru elevii navetişti” GALERIE FOTO
transportatorii ar putea fi obligați să îi ducă gratis pe elevi. Sursa foto - facebook

Legea Educației ar putea însemna un nou motiv de scandal printre transportatori! Mai exact, Guvernul condus de Ludovic Orban anunță o revoluție în domeniu și vrea să renunţe la termenul de „abonament” care se regăseşte în Legea Educaţiei Naţionale în articolul privind transportul elevilor

Legea Educației, motiv de scandal printre transportatori!

Mai mult de atât, vicepremierul Raluca Turcan a precizat că Executivul ia în calcul „inclusiv posibilitatea condiţionării licenţelor transportatorilor de realizarea transportului gratuit pentru elevii navetişti”.

„Aşteptăm motivarea Curţii Constituţionale, astăzi (marţi – n.r.) vom propune o Ordonanţă de urgenţă pentru a scoate noţiunea de abonament din Legea Educaţiei Naţionale pentru a pune Legea Educaţiei Naţionale în acord cu decizia Curţii Constituţionale”, a anunţat Raluca Turcan în şedinţa de Guvern.

Schimbare în transportul elevilor

De asemenea, Turcan a  ținut să mai spună că în acest moment Guvernul face o evaluare cu privire la numărul elevilor care se folosesc de „navetă” pentru a ajunge la şcoală.

Rutele pe care aceştia merg și sumele necesare pentru decontarea integrală a navetei reprezintă alți factori de interes pentru Executiv.

„Suntem într-o evaluare privind numărul de elevi navetişti, cursele parcurse de ei, sumele necesare pentru decontarea integrală.

Gândim inclusiv posibilitatea condiţionării licenţelor transportatorilor de realizarea transportului gratuit pentru elevii navetişti şi vom propune o ordonanţă de urgenţă pentru a corecta această gravă deficienţă care practic duce la nerespectarea unui articol constituţional pentru elevi, şi anume educaţie gratuită”, a spus Raluca Turcan.

Și ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, a propus modificarea art. 84 alin. 3 din Legea Educaţiei Naţionale, referitor la transportul elevilor. „Mai precis punem în acord decizia CCR cu Legea Educaţiei Naţional”, a explicat ministrul Educaţiei.

Vă reamintim că cei de la Curtea Constituţională au transmis că Legea pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul transportului de persoane este neconstituţională, în ansamblul său.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×