Reacția Laurei Codruța Kovesi, după scrisoarea lui Tudorel Toader împotriva ei: “Sunt mândră de activitatea mea”

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
07/03/2019, 19:12
Reacția Laurei Codruța Kovesi, după scrisoarea lui Tudorel Toader împotriva ei: “Sunt mândră de activitatea mea”
Kovesi, declarații despre Tudorel Toader

Laura Codruța Kovesi a făcut astăzi, 7 martie, primele declarații, după mai bine de 5 ore de audieri. Fosta șefă DNA  a vorbit despre situația uimitoare în care se află, acum, pusă la zid cu al doilea dosar penal. De asemenea, aceasta a vorbit și despre Tudorel Toader și a menționat neregulile. Laura Codruța Kovesi a specificat faptul că nu a mințit niciodată în afirmațiile făcute publice și că a încercat mereu să facă ce este corect.

Kovesi, despre Tudorel Toader: „nu mă interesează”

„Nu mă interesează ce face ministrul Justiției. Acele date nu sunt reale! Încălcarea legii se constată de către Instanța de Judecată. Au fost făcute numeroase controale, judecătorii au controlat modul în care s-au administrat probele”, a afirmat Laura Codrușa Kovesi despre Tudorel Toader, după ce acesta i-a trimis o scrisoare împotriva ei.

Nu stiu dacă este o acuzație oficială. Mi-a fost dat un proces verbal care nu este semnat de procuror, nu știu dacă această activitate este legală. Nu s-a mai întâmplat nimic în dosar. Procurorul mi-a adus la cunoștință din nou acuzațiile. Aș fi vrut să opresc astăzi toată această situația și să lămurim acuzațiile. Este o etapă de hărțuire care ține de mai bine de doi ani. În alte situații, procurorii acestei secții comunică acuzațiile, acum nu s-a întâmplat acest lucru. Sunt 18 dosare în care s-au formulat plângeri. Sunt audiată într-un alt dosar, polițiștii veneau și-mi aduceau plângeri. Acest proces verbal nu este semnat de procuror, repet. În toată activitatea mea profesională, am încurajat ca procurorii să fie corecți.”

Kovesi, mărturii despre Tudorel Toader
Kovesi, mărturii despre Tudorel Toader

Kovesi, despre al doilea dosar penal: „Nu au probe”

„Am fost prima care a luat măsuri în momentul în care am văzut nereguli. Sunt controale care s-au făcut încă din 2017, controale făcute și interne și din afara instituției. Nu exclud că un procurori nu pot să încalce legea, ca dovadă ce s-a întâmplat astăzi aici. O să dovedesc, deși ei trebuie să dovedească faptul că sunt nevinovată. Am ieșit prima de două ori, exact astăzi am fost citată. Nu am avut acces la absolut niciun document din dosar. Știm cu toții cum sunt procurorii din DNA.

Spun că nu am comis niciuna din faptele pentru care s-au fondat aceste acuzații. Trebuie să iau la cunoștință faptele pentru care sunt acuzată ca să pot să mă apăr. Câtă vreme n-am făcut niciunul din lucrurile pentru care sunt acuzată, nu am de ce să mă îngrijorez că ar exista dovezi. Este posibil să apară poze de la activități dintr-un cadru organizat, atât. Nu au ce probe să existe pentru că nu am comis aceste fapte! Sunt împiedicată pentru a ocupa această poziție.”

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×