Reacția Elenei Udrea în cazul pozelor din revista Viva! Interviul integral acordat publicației

Raluca Ogaru   
în Stiri de ultima ora
31/08/2018, 19:54
Reacția Elenei Udrea în cazul pozelor din revista Viva! Interviul integral acordat publicației GALERIE FOTO
Elena Udrea a avut o reacție ofiacială, după pozele din revista Viva

Elena Udrea a publicat o reacție pe pagina sa de Facebook, în cazul pozelor care au apărut vineri, 31 august, în revista Viva. Încă de ieri, de când a fost publicată prima pagină a publicației, un val de reacții s-a revărsat în mediul online. Dana Enache, redactorul șef Viva care este parte a grupului Ringier, dar și ceilalți colegi din trust, au fost aspru criticați pentru decizia de a pune ”un penal” pe prima pagină și, mai ales, pentru a spune că Elena Udrea este în ”exil”. Pentru această descriere, jurnalista și-a cerut scuze public și a explicat de mai multe ori contextul în care a ajuns în posesia pozelor atât de dezbătute.

În această situație, Elena Udrea, care se află acum în Costa Rica și care între timp a primit o pedeapsă cu închisoarea de 6 ani, a simțit nevoia să vină cu mai multe precizări. Fostul ministru susține că aceste reacții sunt duse la extrem și că în România se încearcă din răsputeri ”divizarea societății”.

Reacția Elenei Udrea în cazul pozele din revista Viva

”Dezbaterile provocate de aparitia fotografiei de pe coperta revistei Viva au depasit pana si asteptarile mele. Asa cum afirm in interviul din revista, dupa experienta mea in viata publica, sunt obisnuita ca de cele mai multe ori, ceea ce fac sau spun sa fie tratat cu patima exagerata, aspect pe care il voi discuta altadata. Virulenta de ieri a unora, arata insa mult mai mult decat interesul de a se raporta la cineva anume, la mine de data aceasta. Arata cat de departe merge astazi divizarea societatii, cat de bazata pe ura cultivata intentionat este aceasta divizare si cat de radicalizate sunt taberele.
Si despre acest subiect voi vorbi separat.
Acum, doar pentru cei real interesati si care nu au cumparat revista, public aici fotografiile care au aparut in formatul tiparit Viva si interviul pe care l-am dat, in integralitate.
P.S. Stiu ca este la moda in Romania sa se injure in gura mare, sa se dea si sa se ia… in piata publica, insa eu raman old fashion. Ca urmare, celor care cauta un spatiu virtual unde sa se descarce de frustrari prin mizerii si vulgaritati, le recomand sa paraseasca aceasta pagina, ca sa nu fiu nevoita sa ii blochez.”, a fost reacția pe care Elena Udrea a avut-o cu privire la articolul publicat de revista Viva, care a provocat un val de reacții adverse foarte virulent, în ultimele două zile.

Elena Udrea a apărut în mai multe imagini, în revista Viva.
Elena Udrea a apărut în mai multe imagini, în revista Viva.

Elena Udrea a publicat și interviul integral

”Ați ajuns deja în luna a opta de sarcină și mulți nici nu au crezut că urmează, cu adevărat, să deveniți mamă… Cum a fost această perioadă?
Da, multi au speculat ca as minti din tot felul de ratiuni care mai de care mai hazardate si situatia aceasta m-a amuzat. M-am obisnuit ca oamenii sa creada si sa spuna despre mine lucruri care nu sunt adevarate si nu ma reprezinta, dupa atatia ani in atentia publica. Nu as fi glumit niciodata cu un subiect atat de serios cum este acesta de a face un copil. Iar de mintit, in ciuda stereotipurilor si marotelor care exista in general cand vorbim despre politicieni, nu cred ca sunt situatii in care eu sa fi fost prinsa cu vreo minciuna. Deci, daca am spus ca sunt insarcinata, inseamna ca asa este.

Ați întâmpinat și o serie de probleme de ordin medical.. Cum ați reușit să le depășiți? Mă refer, în special, din punct de vedere emoțional… Nu e ușor pentru nicio femeie să treacă prin asta…
A fost mai dificil pentru ca sunt la prima experienta maternala, nu stiam aproape nimic despre ce inseamna o sarcina si, ma aflam si singura intr-o tara total necunoscuta mie. In plus s-a intamplat intr-o sambata, eu eram la doua ore de mers cu masina de spital, medicii erau acasa, au fost chemati special si a mai durat cateva ore pana au putut interveni.
Dar am avut atata incredere ca voi face acest copil, ca totul e bine pana la final, ca Dumnezeu stie de ce trebuie sa fie acum doar unul, incat am depasit momentul pierderii celuilalt cu convingerea ca asa a fost sa fie.”, a fost prima parte a interviului pentru Viva.

Elena Udrea a vorbit în interviul acordat revistei Viva despre relația sa cu Adrian Alexandrov și cum a rămas însărcinată
Elena Udrea a vorbit în interviul acordat revistei Viva despre relația sa cu Adrian Alexandrov și cum a rămas însărcinată

Elena Udrea a vorbit pe larg despre cât de greu a rămas însărcinată

”Ați făcut eforturi ca să rămâneți însărcinată. Și, totodată, au și existat multe speculații pe această temă, a tratamentelor pe care le-ați fi făcut. Care este adevărul?
Nu as spune ca au fost eforturi pentru ca nu m-am gandit cu mult timp inainte, in mod serios, sa am un copil. Am inceput prin a vedea in ce masura as putea ramane insarcinata in mod natural, mai mult o curiozitate pe care femeile o au mai ales dupa 40 de ani, apoi gandul a inceput sa lucreze si sa devina usor, usor, in cateva luni, o dorinta. Am mers la un medic extraordinar in Bucuresti, Vitoulkas, care m-a incurajat de la inceput prin optimismul si relaxarea pe care mi le-a aratat, cand eu ma asteptam sa i se para ceva ciudat in dorinta mea. Mi-a recomandat mai mult pentru discretie clinica partenera din Atena, unde am avut o prima discutie in vara lui 2017, cu profesorul Pantos, apoi am lasat lucrurile in asteptare. Situatia mea juridica a fost un motiv de indecizie.
Imediat dupa vacanta de Anul Nou, totul a decurs aproape miraculos in timp de o luna, de la intalnirea intamplatoare in parcarea din Stejarii cu medicul care probabil nu mai credea ca vreau intr-adevar sa fac un copil si pana la faptul ca in mod neasteptat si pentru cei de la Atena, tratamentul si intreg procesul de fertilizare au functionat impecabil si am ramas insarcinata de la prima incercare. Medicii dar si asistenta romanca din Grecia, Laura, au incercat sa ma pregateasca pentru un posibil esec, spunandu-mi ca acestea sunt foarte frecvente chiar si la femeile de 30 de ani, cu atat mai mult cu cat eu am 44 si sunt la prima incercare. Dar ca vom relua si sansele de reusita vor fi mai mari data viitoare. Le-am spus ca sigur la mine va fi bine de prima data, sa fie linistiti.
Sunt multe aspecte care m-au convins ca este vointa lui Dumnezeu sa am acest copil acum, intr-un moment incurcat din viata mea. Poate cel mai incurcat.
Sa alegi sa faci un copil cand sunt atatea necunoscute in viitorul tau, sa pleci singura, insarcinata, undeva unde nu stii exact ce gasesti si ce te asteapta, pana si pentru mine este mult. De aceea am cerut indrumare de la Dumnezeu pentru alegerea mea si am spus si spun mereu, Faca-se voia Ta, Doamne!”, a explicat fostul ministru.

Elena Udrea va naște la sfârșitul lunii octombrie

”Cum l-ați anunțat pe Adrian că sunteți însărcinată și ce reacție a avut?
Asteptam sa treaca cele doua saptamani pentru a avea un rezultat cert la testul de sarcina. In ziua potrivita mi-am cumparat doua branduri de test, sa fiu sigura. Desi eram convinsa ca raspunsul e pozitiv, tot aveam emotii. Am vazut liniutele, l-am sunat pe Adrian si i-am spus ca procedura afunctionat si ca avem bebe, ba chiar ca eu sunt sigura ca sunt amandoi. Era fericit. In cateva minute primeam mesaje de la prieteni, si-a impartasit imediat emotia si bucuria cu cei apropiati.

Urmează să nașteți la sfârșitul lunii octombrie. Ați început pregătirile pentru marele eveniment?
Ma tot pregatesc, pentru ca am luat-o de la 0. Nu am stiut nimic despre sarcina, despre venirea pe lume a unui copil, despre ce nevoi are bebelusul dar si ce se intampla cu mama lui… Nici acum nu sunt vreo specialista, dar cat de cat am idee ce urmeaza. Am citit pe internet, caut sa vad experientele altora. Cert este ca mi se pare mult mai usor decat imi imaginam pornind de la ce povestesc femeile despre sarcina, in general. Am luat 6 kg, nu am nici un fel de pofte, fac sport, ma simt aproape la fel ca inainte, doar ca dorm putin mai mult.
Am sperat ca voi naste in Romania, ceea ce ar fi schimbat situatia. Un exemplu practic este ca pentru aici nu am nevoie de hainute de iarna. Sunt multe alte aspecte care necesita solutii diferite in functie de locul unde se naste copilul. Nici carutul inca nu i l-am ales din acest motiv.
Cert este ca preocuparea pentru momentul in care va aparea Eva in viata noastra este ceva nou si minunat.

Ați ales numele pentru fetiță? Dar nașii?
Numele l-am ales, o cheama Alexandrov Eva Maria. Maria a fost usor de decis, ii promisesem Sfintei Fecioare ca ii va purta numele daca imi salveaza macar un copil si daca va fi fetita. In ciuda tuturor prezicerilor cum ca va fi baiat, atunci am stiut ca va fi fata. In plus, e si numele mamei mele, care este in culmea fericirii ca va deveni bunica, in sfarsit. Deja ii cumpara rochite si pantofiori.
Eva a venit ulterior, ca o revelatie. Se si potriveste cu cel de familie, pentru ca va purta numele tatalui ei. Eva Maria are o rezonanta biblica puternica ceea ce cred din nou ca nu este intamplator.
Nasii ii vom decide cand vom sti unde facem botezul. In Romania sau in Costa Rica.”, a mai spus Elena Udrea.

Udrea este condamnată în România, la 6 ani de închisoare, în dosarul ”Gala Bute”
Udrea este condamnată în România, la 6 ani de închisoare, în dosarul ”Gala Bute”

Elena Udrea, despre viața în Costa Rica

”Ați plecat în februarie în Costa Rica și, în majoritatea timpului, ați stat departe chiar și de Adrian. Cât de greu v-a fost singură printre străini, cum s-ar spune?
Cand am decis sa raman in Costa Rica am stiut ce imi asum. Dar tot este greu departe de tara mea, de familie, de prieteni, de romanii pe care nu ii cunosc dar alaturi de care am trait 44 de ani.
Cu toate relele din Romania, eu am vrut si vreau acasa.
Cunostintele, apropiatii dar si oameni care imi scriu pur si simplu din simpatie, imi spun sa raman aici si ca ei ar pleca oricand fara sa se uite inapoi, iar unii chiar se muta din tara.
Stiu ca sunt multi care ma invidiaza pentru ca sunt intr-o tara exotica, linistita, cu oameni pasnici si prietenosi, insa eu abia astept sa pot sa vin cu bine inapoi.

Cine, totuși, v-a fost aproape în toată această perioadă?
In primul rand mama si Adrian, evident. Altfel, aproape tot timpul este cineva in vizita la mine. Au venit familia, prieteni, alti romani care au dorit sa viziteze Costa Rica si m-au cautat si ne-am cunoscut aici. Unii au decis sa se mute, altii deja si-au programat vacantele viitoare in aceasta tara, pentru ca le-a placut mult si vor sa revina.

Sincer vorbind, câți prieteni puteți spune că aveți, la momentul actual?
Pot spune ca mai multi decat aveam cand am plecat din tara, pentru ca aici am intalnit cativa oameni minunati, romani. Oameni cu caracter, care si-au facut o viata departe de Romania asa ca sunt straini de mizeriile care ne afecteaza pe noi, cei ramasi acasa.
Altfel, am facut o analiza si am constatat ca procentul de lichele pe care le-am avut in jurul meu este egal cu cel de la nivelul societatii in general. Nu doresc nimanui sa fie in situatia de a testa caracterul apropiatilor, pentru ca ar afla exact ce am aflat si eu si altii ca mine in acesti ultimi ani teribili pe care i-am trait cu totii.

Cum este viața în Costa Rica, pentru dumneavoastră?
Este o viata in asteptare. Am asteptat sa pot veni acasa, acum astept sa nasc, pentru ca deja nu mai am voie sa zbor, deci si daca ar fi posibil, nu as mai putea calatori spre Romania. Sunt conectata la tot ce se intampla jn tara si continui sa duc lupta pentru a avea parte de un proces corect, ceea ce ar insemna si sfarsitul problemelor juridice pe care le am de aproape patru ani.
Am un program monoton fata de viata mea de pana acum, zilele trec aproape la fel, nu as putea sa descriu multe momente de care sa am motive sa imi amintesc.

Ați fost, mereu, extrem de discretă privind detaliile despre viața dumneavoastră personală. Totuși, spuneți-ne cum a început povestea de dragoste cu Adrian.
A fost destul de romantic inceputul. Ne stiam de ceva vreme din vedere, ne mai intalneam la sala de sport, ne salutam dar cel putin eu nu cunosteam nici macar cum il cheama. Ne-am intalnit intamplator dupa un timp in oras, pe la sfarsitul lui iunie 2016, eu tocmai iesisem din cealalta relatie, eram deci singura si deschisa catre un nou inceput, am schimbat cateva cuvinte, mi-a dat cartea lui de vzita iar in zilele urmatoare am baut o cafea impreuna si cam asta a fost debutul nostru ca si cuplu.”, a mai spus Elena Udrea.

Elena Udrea, despre relația cu tatăl copilului

”Sunteți o femeie puternică și probabil că mulți bărbați nici măcar nu au avut curaj să vă curteze… În cazul lui Adrian cum a fost?
Da, greu cu barbatii curajosi…
Acesta cred ca a fost avantajul varstei in cazul lui Adrian si faptul ca nu avea nicio legatura cu politica sau afacerile la nivel inalt. A indraznit sa imi lase cartea lui de vizita, ceea ce intr-adevar altii nu ar fi facut. Probabil ca si scurta discutie cu mine l-a incurajat, era evident ca il remarcasem in trecut si ca exista sansa sa accept sa ne vedem.

Cum a reușit Adrian să vă cucerească? Ce ați considerat că are special?
Eu sunt un Capricorn autentic, pornesc foarte greu o relatie dar o termin la fel de greu. Nu ma implic pana nu simt ca pot avea incredere in celalalt si nu plec pana nu sunt convinsa ca am epuizat si ultima sansa de a salva relatia. Poate de aceea am avut si atat de putine pana acum.
Adrian este un tip vesel, pozitiv, ii place sa fie inconjurat de prieteni, este intelegator, de incredere, deschis, este constructiv si are o mentalitate traditionala asupra relatiei si familiei, care mi se pare relaxanta si sanatoasa.
Eram obosita de atatea complicatii in viata mea, de atatea situatii pline de gravitate reala sau doar inchipuita de unii, de drame si dramolete, de lucruri fals sofisticate, incat langa el m-am simtit eliberata. Totul a devenit pentru mine simplu si real si frumos. Am ales sa raman cu el.

Știu că este un clișeu, dar toată lumea vorbește despre asta… Cum ați perceput, dumneavoastră și Adrian, diferența de vârstă?
Pentru Adrian a fost firesc, in anturajul lui nu era un ceva neobisnuit. Iar pentru mine, o conservatoare din acest punct de vedere, socul de a fi cu un barbat mai tanar fusese deja depasit la relatia anterioara. Ceea ce ni se parea multora acum vreo cinci ani o extravaganta, a devenit intre timp si pentru societatea noastra, foarte deschisa altfel, ceva firesc, asa cum si trebuie sa fie. Diferenta de varsta, indiferent in ce sens, aduce mereu un echilibru necesar unui cuplu.
In cazul nostru, pot spune ca eu sunt mult mai plina de energie, mai dornica de aventura si pusa pe sotii decat Adrian insa, evident am ceva mai multa experienta de viata care ne foloseste amandurora.

Când ați hotărât că doriți să deveniți părinți? Ați simțit de la început?
Cred ca daca nu era Adrian, nu s-ar fi intamplat. In prima noastra iesire, in drum spre mare, mi-a spus ca el isi doreste sa se casatoreasca, sa aiba copii si familie. A fost surprinzator pentru mine, o surpriza placuta. Felul lui deschis de a fi, viziunea asupra a ceea ce este important sa obtii in viata, ideea de familie care este centrul preocuparilor lui, m-au determinat sa fac eu lucrurile diferit de data aceasta. Mi-am spus, de ce nu? M-a cerut in casatorie, de cateva ori, am zis ”da” de fiecare data, ne-am logodit dupa patru luni si ne-am stabilit planuri de viitor impreuna.

Au fost speculatii ca urmeaza sa va si casatoriti.. V-ați făcut cu adevărat planuri de nuntă?
Da, am incercat chiar sa organizam nunta vara trecuta, dar era din scurt si totul era ocupat… Vara aceasta nu s-a putut, asa ca a ramas pentru vara viitoare.
Dupa experienta mea, ii sfatuiesc pe cei care vor sa se casatoreasca, sa o faca repede, cat mai curand, cat exista pasiunea de inceput intr-o relatie. Nunta trebuie sa fie momentul de fericire, de iubire maxima dintre doi oameni, nu o convenienta care se cuvine a fi implinita in fata societatii ori a familiilor.

Cum a fost relația dintre dumneavoastră și Adrian de când v-ați mutat în Costa Rica? Cât de greu este să ai o relație la distanță?
Relatiile la distanta sunt greu de gestionat si prima tentatie este sa spui ca nu pot dura. Dar au si partile bune. Gasesti mai putine motive de discutii in contradictoriu, ti se face dor de celalat, iti dai seama ce inseamna pentru tine, treci peste lucruri care altfel te-ar deranja, nu ai cum sa te plictisesti si, mai ales, distanta este un test adevarat pentru sentimentele pe care fiecare le are.
Pana acum, distanta ne-a unit, ne-a facut mai responsabili fata de noi ca si cuplu. La asta a contribuit si faptul ca urmeaza sa avem un copil, primul pentru fiecare dintre noi, sa devenim o familie.”, a explicat Elena Udrea pentru Viva.

Elena Udrea a mărturisit în interviul pentru Viva cât îi este de dor de țară și de familie
Elena Udrea a mărturisit în interviul pentru Viva cât îi este de dor de țară și de familie

Elena Udrea, despre viitor

”Eu pot trage concluzia că, în prezent, trăiți cea mai frumoasă perioadă a vieții, dar aveți și o mare greutate, pe umeri. Cum se vede prezentul prin ochii dumneavoastră?
Este o perioada extrem de complexa in viata mea, careia ma straduiesc sa ii fac fata cat mai senina. Viata este asa cum o vedem noi, de aceea eu continui sa imi vad viata de acum ca fiind un dar fabulos de la Dumnezeu. Rarele momente de melancolie le alung gandindu-ma ca toate acestea se intampla cu un scop, ca am o lectie de invatat spre binele meu si al celorlalti. Nu este nimic intamplator in faptul ca traiesc in acelasi timp extazul de a deveni mama cu tristetea de a fi departe de acasa.

N-am cum să nu vă întreb cum vedeți, dumneavoastră, și viitorul apropiat… Mai ales că urmează ca viața să vi se schimbe radical, după ce veți deveni mamă…
Ma incearca in primul rand o uriasa curiozitate. Cine este fiinta care vine in viata mea? De ce m-a ales pe mine? Ce experienta urmeaza sa imi aduca si ce trebuie sa o invat eu?
Apoi, ce fel de mama voi fi? O sa raman la fel de relaxata ca acum sau voi deveni posesiva si exagerata cum vad multi parinti in jurul meu?
Stiu ca situatia mea, a noastra, este una provizorie si ca in curand voi putea sa ma intorc cu bine in Romania. Pana atunci incerc sa imi gestionez cat mai echilibrat viata aici.

Ce vă doriți, cel mai mult, la momentul actual?
Sa imi aduc fetita acasa.”, a fost interviul pe care Elena Udrea i l-a acordat în exclusivitate Danei Enache, redactor șef al revistei Viva.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×