RCS RDS, ce lovitură! Cum a ajuns în clasamentul celor mai valoroase branduri de telecom ale lumii

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
25/02/2019, 13:37
RCS RDS, ce lovitură! Cum a ajuns în clasamentul celor mai valoroase branduri de telecom ale lumii GALERIE FOTO
Decizie de ultimă oră la RCS&RDS. Platforma Digi vine cu modificări importante. Toți clienții trebuie să știe!

DIGI / RCS&RDS se numără printre cele mai valoroase branduri de telecom din întreaga lume! Brandul românesc se află pe locul 174 în lume, potrivit unui top publicat luni de Brand Finance, cea mai mare firmă independentă de evaluare și strategie de brand.

Cu o valoare de 237 milioane USD și un rating AA+ al forței brandului, DIGI a urcat 8 locuri, până pe locul 174. Pe lângă o poziție de piață semnificativă în România, DIGI înregistrează o creștere accelerată în Spania și Ungaria, fiind prezent și în Italia.

DIGI / RCS&RDS are o valoare de 237 de milioane de dolari

RCS & RDS a apărut pe piața din România în anul 1994. Compania Romanian Cable Sistem (RCS) a cunoscut o dezvoltare rapidă pe piața din România, primii pași concretizându-se prin achiziționarea mai multor rețele de comunicații din țară. Deja în anul 1996 se realizează consolidarea Grupului RCS, iar acesta începe să se extindă tot mai mult prin achiziții. Principalul acționar este Cable Communications Systems din Olanda, cu 94,15%, al cărui acționar majoritar este omul de afaceri Zoltán Teszári.

RCS RDS
RCS RDS a aparut pe piata din Romania in anul 1994

Topul celor de la Brand Finance este condus de gigantul telecom AT&T, care își menține poziția de lider câștigată în urmă cu trei ani. Brandul american are o valoare de 87 miliarde USD și are investiții majore în rețelele LTE și U-verse, precum și în tehnologie 5G.

David Haigh, CEO Brand Finance, comentează: “Fără niciun dubiu, 5G este în centrul atenției; următoarea generație de tehnologie wireless va oferi capacitate și viteză de download care va atrage toți jucătorii din industrie. AT&T conduce în această cursă, previzionand 1,3 miliarde de utilizatori de 5G până în 2023. Scăderea veniturilor din traficul de voce va fi mai mult decât compensată de mobile dată, acesta fiind un stimulent pentru brandurile de telecom să-și modernizeze rețelele cu tehnologie LTE”, potrivit reprezentatul firmei de evaluare și strategie de brand.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×