Directorul CFR Călători a fost demis de ministrul Transporturilor după ce două trenuri au deraiat

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
03/03/2019, 13:49
Directorul CFR Călători a fost demis de ministrul Transporturilor după ce două trenuri au deraiat GALERIE FOTO
Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor, i-a cerut demisia lui Leon Bărbulescu, șeful de la CFR Călători

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat că va propune, luni, în Consiliul de Administrație al CFR Călători demisia lui Leon Bărbulescu, directorul acestei structuri. Ministrul a făcut aceste dezvăluiri pentru știrileprotv.ro și a precizat că este nemulțumit de faptul că Bărbulescu a avut o comunicare deficitară, în ziua de sâmbătă, după ce două trenuri au deraiat la un interval de câteva ore unul de celălalt.

Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor, i-a cerut demisia lui Leon Bărbulescu, șeful de la CFR Călători

Ulterior, șeful CFR Călători ar fi declarat la un post TV că nu s-a întâmplat nimic special și, mai mult, că a fost trezit din somn. Răzvan Cuc spune acum că Bărbulescu nu a avut o comunicare bună pe această temă, așa că va propune schimbarea managamentului companiei.

Sâmbătă, 2 martie, călătorii din trenul internațional 74-1 și pasagerii din trenul R 2075 au fost preluați din stația Săvârșin la ora 15:00 cu un autoturism până în stația Radna. De acolo au continuat călătoria cu o altă garnitură care circulă pe traseul comun, după ce locomotiva trenului 74-1 a deraiat de un boghiu la ieșirea din Săvârșin, astfel că circulația feroviară a fost întreruptă în zonă.

Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor, i-a cerut demisia lui Leon Bărbulescu, șeful de la CFR Călători
Răzvan Cuc va propune, luni, demisia lui Bărbulescu în Consiliul de Administrație al CFR Călători

”Să se odihnească, dar nu pe banii de la CFR Călători”

Totodată, din stația Radna au fost preluați cu același autocar pasagerii din trenul internațional 75-2 până în gara Săvârșin, de unde călătorii au continuat drumul cu altă garnitură. Mai mult, lovomotiva trenului R3501, cea care circula pe relația Brașov-Mediaș, a deraiat în dimineața zilei de sâmbătă între stațiile Augustin și Racoș, Brașov.

Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor, i-a cerut demisia lui Leon Bărbulescu, șeful de la CFR Călători
Sâmbătă, 2 martie, călătorii din trenul internațional 74-1 și pasagerii din trenul R 2075 au fost preluați din stația Săvârșin la ora 15:00 cu un autoturism până în stația Radna

”Sunt convins că fără ca eu să am vreo ingerinţă, cei din Consiliu de administraţie de la CFR Călători îl vot lăsa pe domnul director să se odihnească în continuare, dar nu pe banii de la CFR Călători şi în cursul zilei de mâine o să vreau să am şi eu o discuţie cu reprezentantul Adunării generale AGA în CFR Călători şi cu preşedintele CA şi să vină cu modificarea de urgenţă în ce înseamnă managementul de la CFR Călători.

Nu mi-a venit să cred reacţia, dânsul trebuia să vină cu lucruri clarificatoare legate de aceste incidente şi nu să fie trezit din somn. Drept urmare eu sunt convins că trebuie să se odihnească, dar nu pe banii de la CFR Călători”, a spus Răzvan Cuc, la Antena 3.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×