Război în prag de Anul Nou! Amenințare cu rachete a lui Kim Jong-Un

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
31/12/2019, 18:08
Război în prag de Anul Nou! Amenințare cu rachete a lui Kim Jong-Un GALERIE FOTO
Kim Jong-un amenință SUA. sursa foto - /KCNA via YNA/dpa

Război în prag de Anul Nou! Kim Jong Un nu glumește și cere ‘contramăsuri militare’ împotriva celor care ameninţă suveranitatea Coreei de Nord.

Război în prag de Anul Nou!

Astfel, liderul nord-coreean, Kim Jong Una anunţat media oficială de la Phenian, cu câteva ore înainte de expirarea ultimatumului fixat de Coreea de Nord Statelor Unite.

Aceste declaraţii făcute la începutul săptămânii în cadrul unei şedinţe plenare a Partidului Muncitoresc Coreean (la putere) intervin cu câteva ore înaintea alocuţiunii lui Kim de Anul Nou.

Amenințare cu rachete a lui Kim Jong-Un

Acolo este aşteptat ca acesta să specifice “noua cale” pe care intenţionează să o urmeze odată ce acest ultimatum expiră.

Într-un discurs care a durat câteva ore,  liderul de la Phenian a cerut măsuri pentru relansarea economiei şi “contramăsuri diplomatice şi militare pentru păstrarea fermă a suveranităţii şi securităţii” acestei naţiuni izolate.

Această reuniune a partidului la guvernare, care s-a deschis la Phenian, va continua să examineze un “document important”, a precizat KCNA fără a se referi la conţinutul acestuia.

Cele două ţări nu au reuşit să cadă de acord cu privire la desfiinţarea programului nuclear nord-coreean în schimbul ridicării sancţiunilor economice internaţionale.

Phenianul a adresat un ultimatum Washingtonului ca până la sfârşitul anului să îşi schimbe abordarea.

Zvonuri au circulat recent asupra abandonului posibil de către Phenian a moratoriului asupra testelor cu rachete balistice intercontinentale (ICBM), care ar pune în vizorul său teritoriul continental al Statelor Unite, deşi ameninţarea îngrijorătoare a “cadoului de Crăciun” pentru Washington pare că începe să dispară.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×