RATB se transformă în STB! De ce a făcut Gabriela Firea schimbarea!

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
21/09/2018, 20:35
RATB se transformă în STB! De ce a făcut Gabriela Firea schimbarea!
RATB devine STB! Societatea va putea atrage fonduri europene nerambursabile

RATB devine STB, după cum a anunțat primarul general Gabriela Firea! Metamorfoza Regiei Autonome de Transport București în Societatea de Transport Bucureşti SA s-a realizat prin schimbarea formei juridice din regie, în societate pe acțiuni.

Schimbarea, spune primarul, a fost necesară pentru accesarea de fonduri europene nerambursabile de către autoritatea publică locală. Primarul Capitalei îi asigură pe toţi angajaţii Regiei că, prin această reformă, nu vor fi realizate disponibilizări de personal.

Toți angajații RATB vor fi preluați de STB

”Astăzi s-a realizat un pas esenţial pentru modernizarea transportului public: Regia Autonomă de Transport Bucureşti SA a devenit Societatea de Transport Bucureşti – STB SA. Această modificare este obligatorie pentru accesarea de fonduri europene nerambursabile, de către autoritatea publică locală (…) Totodată, existenţa unui contract de servicii publice este obligatorie pentru accesarea de fonduri europene nerambursabile de către autoritatea publică locală”, a declarat primarul general, Gabriela Firea.

Potrivit edilului, prin această reformă nu vor fi făcute disponibilizări de personal, ”toţi salariaţii urmând să fie preluaţi în structura noii societăţi comerciale”. Firea mai adaugă faptul că luna viitoare vor sosi primele autobuze noi, Euro VI, din cele 400 recent achiziţionate de Primăria Capitalei.

Citește și Povestea tulburătoare a unui pensionar din Bucureşti care se uită după fiecare RATB, sperând să coboare din el soţia lui. „O aştept pe baba mea”. Finalul te va şoca

Citește și Când încep lucrările la linia de metrou Otopeni! Se vor folosi patru ”cârtițe”

”Aceste mijloace de transport sunt dotate la cele mai înalte standarde, au tot confortul, aer condiţionat, sistem de taxare inteligent, sistem GPS care permite localizarea în trafic şi furnizarea către călători a informaţiilor legate de timpii de aşteptare în staţie şi de parcurgere a traseului, sunt accesibilizate pentru toate categoriile de pasageri, beneficiază de supraveghere video atât în interior cât şi în exterior. De asemenea, în paralel, se desfăşoară acţiuni de modernizare a mijloacelor de transport în comun existente, precum şi acţiuni de reabilitare a infrastructurii de transport”, a mai declarat edilul Gabriela Firea.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×