Raluca Turcan anunță o nouă lege a pensiilor! Va fi respectat principiul contributivității, iar pensiile speciale vor dispărea

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
09/12/2019, 14:18
Raluca Turcan anunță o nouă lege a pensiilor! Va fi respectat principiul contributivității, iar pensiile speciale vor dispărea
Raluca Turcan anunță o nouă lege a pensiilor. Sursa foto: playtech.ro

Guvernul Orban urmează să elaboreze o nouă lege a pensiilor, prin care vor fi eliminate pensiile speciale, iar celelalte pensii să fie calculate pe baza contributivităţii! Cea care a venit cu anunțul este vicepremierul Raluca Turcan, care a spus că pensiile speciale ale magistraților și ale militarilor nu vor fi eliminate, deoarece au deja o decizie din partea Curți Constituționale a României.

Raluca Turcan anunță o nouă lege a pensiilor

„Guvernul a decis eliminarea pensiilor speciale, cu excepţia pensiilor militarilor şi a magistraţilor care au deja o decizie a CCR. În felul acesta se elimină o inechitate crasă în sistem”, a declarat Turcan.

Vicepremierul a menţionat că statul român cheltuie nu mai puțin de 9 miliarde de euro pe an cu pensiile speciale. De asemenea, Turcan a spus că Guvernul PNL va veni cu o nouă lege a pensiilor, care va readuce în prim plan principiul contributivității.

”Tot ceea ce înseamnă privilegiu stabilit la discreţia politicienilor să fie eliminat”

„Dorim ca în paralel cu anularea unor privilegii care sunt date pe criterii discriminatorii să venim cu o lege a pensiilor care să elimine inechităţile din sistem prin stabilirea ca punct de plecare în calcularea pensiilor a principiului contributivităţii. O ţară întreagă aşteaptă ca pensiile în România să fie calculate pe principiul contributivităţii şi tot ceea ce înseamnă privilegiu stabilit la discreţia politicienilor să fie eliminat”, a declarat Turcan.

Vicepremierul Raluca Turcan a anunțat că Guvernul PNL a închis bugetul pe anul 2019 şi l-a ironizat pe fostul ministru al Finanţelor, Eugen Teodorovici, care spunea că numai el poate închide bugetul.

„Am închis bugetul, pentru domnul Eugen Teodorovici care spunea că numai el poate. Nu numai că am închis bugetul pe 2020, încercăm un deficit de 3,6% negociat cu UE care să ne permită să acoperim cheltuielile şi crearea de venituri pentru susţinerea întregii părţi de cheltuieli pe anul viitor”, a declarat Turcan.

Raluca Turcan susține că bugetul pe anul 2020 este „gândit şi creionat în nişte condiţii extreme”, iar „partea de cheltuieli va fi onorată, tot ceea ce înseamnă majorare de pensie, de salariu minim cu impact pe legea salarizării se va respecta”, în timp ce „tot ceea ce înseamnă drămuire la maximum a cheltuielilor nu va avea un impact major asupra bunăstării românilor”.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×