Raluca Turcan, anunț de ULTIMĂ ORĂ despre Legea Pensiilor! Se pregătesc modificări

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
07/12/2019, 17:28
Raluca Turcan, anunț de ULTIMĂ ORĂ despre Legea Pensiilor! Se pregătesc modificări
Raluca Turcan a declarat că legea pensiilor va fi modificată anul viitor. Sursa foto: captură Youtube Europa FM

Vicepremierul Raluca Turcan a făcut un anunț de ultimă oră în legătură cu legea pensiilor. Foarte mulți români se întreabă dacă actualul guvern, condus de Ludovic Orban, va respecta calendarul majorărilor de pensie în vigoare, realizat de guvernul Dăncilă.

Legea pensiilor în vigoare va fi respectată de guvernanți

Liberala a spus că guvernul lucrează la o lege a pensiilor care să respecte cu adevărat principiul contributivității, iar noul act normativ va ține cont de nevoile celor care s-au aflat timp de zeci de ani în câmpul muncii, cotizând cu taxe și impozite la statul român și, în definitiv, la propriile lor pensii.

Turcan spune că legea de acum se va respecta, iar pensiile vor crește de la 1 ianuarie 2020. Aceasta a mai spus că se vor elimina pensiile speciale, cu mici excepții, căci în cazul foștilor magistrați și ale militarilor retrași există o decizie a CCR care stipulează că acestea nu pot fi reduse.

Turcan: „Avem constrângerea bugetară de 3%”

Raluca Turcan spune că guvernul nu va tăia pensii și salarii așa cum spun pesediștii de dimineață până seară și că, pe lângă majorările de pensii, foarte curând vom avea și o lege a salarizării potrivit căreia salariul minim să crească.

Suma despre care se vorbește este de 83 de lei și nu de 100, așa cum era în varianta PSD, deci majorarea inițială promisă s-a redus pe drum cu 13 lei.

Pe lângă legea pensiilor, Turcan a vorbit la Digi 24 și despre situația deficitului bugetar. Liberala s-a plâns că partidul din care face parte s-a lovit de un deficit de peste 3%, aceasta fiind o altă provocare economică de care acesta trebuie să țină.

„Evident că avem constrângerea bugetară de 3%, dar orice partener, dacă vede în tine un colaborator onest, profesionist şi determinat să facă lucrurile bine, are deschiderea să îţi accepte o reaşezare a planului. În momentul când noi am ajuns la guvernare deficitul era gata depăşit, era 3%, în condiţiile în care el trebuia să fie 2.79%”, a declarat azi Turcan.

Potrivit legii actuale, punctul de pensie urmează să crească de la 1 septembrie 2020 la 1.775 de lei, iar din 2021 la 1.875 de lei.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×