Klaus Iohannis dă asigurări că legea pensiilor va fi respectată: „Oamenii nu pot fi pedepsiți pentru proasta guvernare PSD-istă”

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
27/11/2019, 19:20
Klaus Iohannis dă asigurări că legea pensiilor va fi respectată: „Oamenii nu pot fi pedepsiți pentru proasta guvernare PSD-istă”
Klaus Iohannis a vorbit despre legea pensiilor și a susținut că această va fi respectată *foto: hepta.ro

Președintele Klaus Iohannis a vorbit despre legea pensiei și despre tăierile de salarii despre care se speculează în presă. Liderul de la Cotroceni susține că el nu a fost un susținător al măsurilor de austeritate nici în 2010 și că nu este de acord ca acest lucru să se producă nici în timpul guvernării Ludovic Orban.

Klaus Iohannis dă asigurări că legea pensiilor va fi respectată

Președintele susține că în 2010 nu a fost de acord cu măsurile de austeritate: „Legile în România sunt obligatorii, nu facultative. Eu voi insista ca noul guvern să respecte toată legislația în vigoare. Eu am avut aceeași idee și în 2010 și am spus că nu sunt de acord cu măsuri de tăieri de salarii și pensii. Credeți-mă că nu mai sunt acum în campanie electorală și nu sunt de acord cu așa ceva.”

Klaus Iohannis susține că nu oamenii sunt de vină pentru faptul că PSD a guvernat prost țara: „Dacă există probleme în legislație, guvernul va veni cu propuneri de modificare. Din discuțiile avute, nu există vreo intenție la guvern de a modifica vreo lege pentru a face economii. Guvernul nu dorește să taie pensii și salarii, ba dimpotrivă, dorește să respecte legislația, inclusiv în ce privește măriri la pensii și salarii. Nu sunt de părere că deficitul poate fi corectat prin tăieri de salarii sau pensii. Nu vor fi tăieri de salarii și pensii și nu vor fi nici înghețări. Oamenii nu pot fi pedepsiți pentru proasta guvernare PSD-istă. Această chestiune am transmis-o foarte explicit și noului guvern. Știu că sunt tot felul de specialiști care spun că nu există alte soluții, eu sunt convins că sunt și vor fi adoptate”, a mai spus președinte, în cadrul unei conferințe de presă după ședința CSAT.

Declarație de presă susținută de Președintele României, Klaus Iohannis, la finalul ședinței Consiliului Suprem de Apărare a Țării

Declarație de presă susținută de Președintele României, Klaus Iohannis, la finalul ședinței Consiliului Suprem de Apărare a Țării

Gepostet von Privesc.Eu am Mittwoch, 27. November 2019

Ludovic Orban susține și el că legea pensiilor va fi respectată

Aceeași opinie o are și Ludovic Orban: „Am văzut că toată lumea spune că, dacă se aplică Legea pensiilor, o să fie apocalipsa bugetară. Eu vă spun că nu va fi nicio apocalipsă bugetară. Legea pensiilor este în vigoare. Ca să poţi să schimbi Legea pensiilor, ai nevoie de o majoritate parlamentară. Eu vă spun din capul locului, eu nu vreau să dau o ordonanţă de urgenţă în astfel de domenii extrem de vitale şi de sensibile”.

În schimb, specialiștii se tem de deficitul economic pe care noua lege a pensiilor ar putea să o aducă bugetului României.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×