Raiffeisen Banca pentru Locuințe dispare. Entitatea își schimbă numele și identitatea vizuală

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
24/10/2019, 10:34
Raiffeisen Banca pentru Locuințe dispare. Entitatea își schimbă numele și identitatea vizuală
Raiffeisen, schimbare importantă anunțată recent. Sursa foto: bancherul.ro

Începând cu data de joi, 24 octombrie 2019, Raiffensen Banca pentru Locuințe va funcționa sub o nouă denumire, după cum anunță reprezentanții unității bancare. Mai concret, în comunicatul dat publicității în cursul acestei zile se arată că entitatea devine astfel Aedificium Banca pentru Locuinţe S.A., decizia fiind luată încă din vară, când Raiffeisen Bank a devenit acționar majoritar.

Raiffeisen Banca pentru Locuințe își schimbă numele și identitatea vizuală

Potrivit actului constitutiv, Raiffeisen Banca pentru Locuinţe avea trei acţionari: Raiffeisen Bank România, Bausparkasse Schwäbisch Hall Germania, care deţineau fiecare câte 33,325% din acţiuni, şi Raiffeisen Bausparkasse Austria, care deţinea 33,35% din participaţii. În urma tranzacției, compania care operează cea mai cunoscută bancă din România, cu o activitate de peste 20 de ani la nivelul țării noastre deține 99,9993% din totalul acțiunilor. Totodată, pe lângă denumire, Raiffaisen a anunțat în mod oficial și schimbarea logo-ului entității.

Necesitatea modificării identităţii vizuale şi a numelui au apărut odată cu modificarea acţionariatului băncii pentru ca o parte a siglei noastre aparţinea fostului acţionar, Bausparkasse Schwäbisch Hall Germania.  Decizia de a o şi redenumi vine din dorinţa noastră de a avea o identitate diferită pentru cele două bănci Raiffeisen de pe piaţă pentru că ele activează diferit. Aedificium leagă numele băncii de obiectul ei de activitate. Schimbarea numelui şi a siglei nu afectează în nici un fel contractele de economisire-creditare ale clienţilor băncii”, a declarat Ileana Cioana, președintele Aedificium Banca pentru Locuinţe.

Se schimbă denumirea Băncii pentru Locuințe. Sursa foto: adevarul.ro
Se schimbă denumirea Băncii pentru Locuințe. Sursa foto: adevarul.ro

Banca Transilvania a preluat o cunoscută aplicație pentru plata facturilor lunare

Nici Banca Transilvania nu se lasă mai prejos când vine vorba să-și surprindă clienții cu noi facilități importante. Recent, BT Investments, compania care operează unitatea bancară a devenit acționar majoritar al Timesafe, dezvoltatorul Pago, aplicație utilizată pentru plata facturilor lunare.

Platforma cuprinde nu mai puțin de 220 de furnizori de gaze, energie electrică, apă, internet, telefonie mobilă, asigurări și salubritate. Proiectul este dezvoltat de Timesafe în parteneriat cu Banca Transilvania și Mastercard. Totodată, această aplicație permite încărcarea cartelelor pre-plătite, precum și plata rovinietelor.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×