CTP, despre varianta Remus Pricopie premier: „Nume de înălțat zmeul”. Pe cine consideră jurnalistul potrivit pentru funcţia de prim-ministru

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
06/02/2020, 15:32
CTP, despre varianta Remus Pricopie premier: „Nume de înălțat zmeul”. Pe cine consideră jurnalistul potrivit pentru funcţia de prim-ministru
Cristian Tudor Popescu, despre viitorul premier

Cristian Tudor Popescu a comentat numele apărute pe lista scurtă a partidelor parlamentare, după ce moțiunea de cenzură împotriva guvernului Ludovic Orban a trecut. CTP susține că Remus Pricopie nu este o propunere care să le facă probleme liberalilor. În schimb, numele de care reputatul jurnalist consideră că Ludovic Orban ar trebui să se teamă cel mai mult este cel al lui Raed Arafat.

CTP crede că principala amenințare pentru Ludovic Orban este Raed Arafat

Reputatul jurnalist român nu ia în considerare propunerea comună de premier și anume rectorul SNSPA Remus Pricopie sau alte nume vehiculate de PSD. În schimb, CTP susține că Raed Arafat este cel mai important nume dintre cele vehiculate.

„Dîncu, Pricopie și Socol nu contează. Astea sunt nume de înălțat zmeul. Raed Arafat contează. Dacă s-ar ajunge la o susținere a lui Raed Arafat de către PSD, Pro România și se mai găsește cineva, s-ar putea să aibă o mare problemă dl Orban, pentru că Raed Arafat își păstrează în continuare priza la public.

Altfel ar fi fost dat afară de lungă vreme, după evoluțiunile sale din campania electorală și după filmul cu ce s-a întâmplat la Colectiv. Ar fi trebuit dat afară după situația politică – nu vreau să vorbesc aici despre darea afară sau nedarea, demisie sau… nu – în mod normal ar fi speculat asta noua putere, pentru că Raed Arafat e PSD-ist, pentru a-l da jos”, a spus Cristian Tudor Popescu la Digi24.

CTP știe de ce guvernul Ludovic Orban nu a renunțat la Raed Arafat

Raed Arafat are parte de susținerea publică și acesta este motivul pentru care Ludovic Orban nu a îndrăznit să îl demită din MAI.

„N-au făcut-o pentru că nu sunt siguri pe ei. Au făcut niște sondaje și au văzut că Raed Arafat are în continuare suficientă priză la public pentru a le face probleme dacă-l dau afară. Asta verifică tocmai faptul că Raed Arafat are popularitate și ar putea să găsească, atât în Parlament, cât și în populație, mulți care să spună: e mai bun decât Orban. Ce faci dacă te găsești într-o astfel de situațuie? Se complică mult lucrurile”, a continuat gazetarul.

CTP crede că dacă Raed Arafat va fi propunerea PSD, Iohannis ar pierde procente dacă nu îl susține: „Sigur, nu-l acceptă Iohannis. Dar Iohannis pierde și PNL pierde alte puncte, cum am contorizat până acum, dacă nu-l acceptă pe Raed Arafat. Ar fi o mișcare ofensivă dură”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.

Raed Arafat a scris însă că nu este interesat de alte funcții.

„Am fost sunat de mai multe persoane privind o știre lansată despre propunerea ca să fiu numit în funcția de premier. Din punctul meu de vedere nu s-a schimbat nimic. Eu știu să mă ocup de un domeniu la care mă pricep și care îl văd din ce în ce mai mult atacat fiind țintă unor interese majore. Nu sunt interesat de alte funcții!”, a scris Raed Arafat pe Facebook.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×