Raed Arafat, momentul adevărului despre coronavirus! „Șansele ca România să fie ocolită sunt foarte slabe”

Alex Năstase  
înStiri de ultima ora
24/02/2020, 13:08
Raed Arafat, momentul adevărului despre coronavirus! „Șansele ca România să fie ocolită sunt foarte slabe”GALERIE FOTO
Raed arafat recunoaşte că România ar putea avea probleme legate de coronavirus. Sursa foto - ALEXANDRA PANDREA / MEDIAFAX FOTO

Raed Arafat a ajuns la momentul adevărului despre coronavirus! Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a recunoscut că în acest moment șansele ca în România să nu fie înregistrate cazuri de infecții cu coronavirus sunt „foarte slabe”.

Raed Arafat, momentul adevărului despre coronavirus!

Anunțul a fost făcut în urma unei întâlniri a factorilor de decizie din domeniu. „Trebuie să fim foarte sinceri. Probabilitatea este foarte scăzută. Nu putem să spunem că nu va fi. Eu cred că încet-încet, în toate ţările din Uniunea Europeană vor apărea cazuri, nu numai în România. 

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Doar este vorba de timp, când apare într-o ţară şi când apare într-alta”, a explicat Arafat. De altfel, vor urma mai multe întrevederi care vor avea loc atât la Ministerul Sănătăţii, cât şi la cel al Afacerilor Interne.

„Șansele ca România să fie ocolită sunt foarte slabe”

„Vor fi discutate anumite măsuri pe care le-am stabilit şi pe care le-a anunţat domnul profesor Horaţiu Moldovan (secretar de stat în Ministerul Sănătăţii – n.r.) să vedem dacă rămânem cu ele sau mai face anumite modificări.

Bineînţeles că se discută scenarii, în cazul în care se întâmplă cutare sau cutare scenariu, care va fi atitudinea noastră, din timp. Va fi o discuţie inclusiv cu reprezentaţii Oficiului Naţional de Achiziţii Centralizate care răspund de achiziţiile care s-au stabilit prin OUG nr. 11 care prevede stocurile medicale de urgenţă pentru această situaţie”, a mai spus Arafat.

Raed Arafat a mai transmis că, în acest moment, unele materiale sunt greu de găsit, pentru că stocurile de echipamente de protecţie la nivel mondial sunt foarte scăzute.

„Deja au început achiziţiile. Au avut primele negocieri. Unele materiale s-au găsit, altele sunt mai greu de găsit. Problema este că echipamentele de protecţie care sunt foarte greu de achiziţionat pentru că stocurile pe plan mondial sunt foarte scăzute.

Acest lucru nu e un secret şi nu putem să spunem nimic, decât că vom încerca să găsim furnizori pentru aceste materiale şi avem nevoie de cantităţi mari, conform cerinţelor pe care noi le-a pus în OUG”, a completat Raed Arafat.

„Vor fi două etape, una în regim de urgenţă, se face prin negociere directă, prin invitaţie şi în niciun caz respectând toţi termenii care ar fi durat poate chiar luni de zile.

Cum am zis, a început deja şi am identificat primele materiale, şi se semnează deja contractele, sperăm săptămâna asta care vine. Acestea sunt discuţiile pe care le vom avea în cadrul grupului, a conchis Arafat.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×