Raed Arafat anunță că este gata să trimită echipe de salvare în Turcia. Bilanțul cutremurului a fost actualizat

Narcis Rosioru   
în Stiri de ultima ora
25/01/2020, 17:11
Raed Arafat anunță că este gata să trimită echipe de salvare în Turcia. Bilanțul cutremurului a fost actualizat
Raed Arafat, anunță că este gata să trimită echipe de salvare în Turcia. Bilanțul cutremurului a fost actualizat. Sursa foto; Hepta

Raed Arafat, Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a declarat că echipele de salvare din România sunt pregătite să plece în Turcia pentru a ajuta victimele cutremurului de vineri seară.

România este gata să trimită ajutor Turciei

Arafat a declarat pentru Antena3 că a primit acordul primului-ministru pentru a trimite mai multe echipe de salvare în Turcia, dacă acest lucru va fi solicitat de autoritățile de la Ankara.

„La acest moment avem lumina verde de la cel mai înalt nivel, și de la domnul prim-ministru și la nivelul Ministerului, pentru a pleca acolo (n.r. – în Turcia) în cazul în care suntem solicitați”, a anuntaț Raed Arafat.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a precizat că ține legătura în permanență cu Protecția Civilă Europeană, doar că, momentan, Turcia nu a făcut o solicitare de ajutor.

” Suntem în legătură cu Protecția Civilă Europeană, care nu a primit încă solicitare din partea Turciei. La acest moment nu există intenția de a solicita ajutor”, a mai spus Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

Echipele de salvare din România au ajutat și în cazul cutremurului din Albania

”În cazul în care se solicită ajutor, noi deja suntem prealertați, echipa noastră de căutare-salvare este prealertată, colegii de la Ministerul Apărării știu de situație pentru a ne asigura transportul și atunci dacă vine vreo solicitare, ne mobilizăm așa cum ne-am mobilizat acum câteva săptămâni pentru cutremurul din Albania”, a continuat Arafat la Antena 3.

Ultimul bilanț provizoriu arată că cel puțin 21 de persoane și-au pierdut viața, iar alte peste 1000 au fost rănite. Zeci de clădiri s-au prăbușit din cauza cutremurului puternic din Turcia, iar foate mulți oameni au rămas captivi printre dărâmături.

Suleyman Soylu, ministrul de Interne din Turcia, a precizat că, în acest moment, echipele de intervenţie caută 30 de persoane date dispărute în urma cutremurului de 6,8 pe scara Richter.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×