Radu Tudor, totul despre căderea guvernului! „Urmează închiderea dosarelor Laurei Codruța Koveși”

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
11/10/2019, 08:41
Radu Tudor, totul despre căderea guvernului! „Urmează închiderea dosarelor Laurei Codruța Koveși” GALERIE FOTO
Conform lui Radu Tudor, Laura Codruța Koveși este marea câștigătoare în urma căderii guvernului. Sursa foto - facebook

Jurnalistul Radu Tudor a explicat totul, în viziunea lui, despre căderea guvernului! Acesta a expus pe blogul personal mai multe scenarii posibile legate de soarta României după ce cabinetul Vioricăi Dăncilă a fost dat jos. „Ce ar putea urma în România: 1. Guvern cu susținere instabilă în Parlament, crize politice și dispute dure 2. Intrarea spațiului UE în recesiune, creșterea îndatorării României și probleme cu veniturile la buget. Impact pe salarii și pensii

Radu Tudor, totul despre căderea guvernului!

3. Restructurarea aparatului bugetar, cu zeci de mii de concedieri 4. Desființarea Secției pentru magistrați, închiderea dosarelor lui Kovesi, Negulescu, Onea și alții”, a scris Radu Tudor pe blogul său. Vă readucem aminte că Guvernul Dăncilă este cel de-al patrulea Executiv care pică prin moțiune de cenzură, din istoria post-decembristă a României! De data aceasta, cabinetul președintelui PSD pleacă acasă la solicitare a 238 de senatori și deputați.

”Plecăm cu datoria împlinită. Am îndeplinit toate obiectivele din programul de guvernare”, a spus premierul Viorica Dăncilă, la surt timp după ce a aflat că moțiunea de cenzură a trecut, iar Guvernul a picat. Trebuie să știți că trei alte guverne au mai pățit la fel, însă, în doar două cazuri a fost un demers reuşit al Opoziţiei. Precedentul s-a petrecut  în 2009, atunci când Guvernul Emil Boc 2 a căzut în urma votului parlamentarilor.

Radu Tudor, totul despre căderea guvernului! Laura Codruța Koveși
Laura Codruța Koveși poate scăpa de dosare conform lui Radu Tudor. Sursa foto – facebook

Patru guverne out prin moțiune de cenzură

A urmat Guvernul Mihai Răzvan Ungureanu patru ani mai târziu, în 2012 pentru ca a treia moţiune de cenzură să fie una măcar ciudată. S-a întâmplat în 2017, atunci când Guvernul Grindeanu a fost demis de Parlament, cu voturile majorităţii PSD. A fost, de altfel, singurul caz în care chiar cei aflați la putere şi-au demis propriul Guvern. S-a întâmplat totul la oridnul lui Liviu Dragnea care nu mai avea încredere în Sorin Grindeanu.

Primul prim ministru numit de Dragnea după alegerile din 2016 se părea că a întors armele și că și-ar fi dorit un război cu președintele de atunci al social democraților. Moțiunea de cenzură l-a adus însă la sentimente mai bune.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×