Radu Mazăre, mișcare de ultimă oră, din Madagascar! A contestat condamnarea de 9 ani

Claudiu Surmei   
în Stiri de ultima ora
11/03/2019, 18:21
Radu Mazăre, mișcare de ultimă oră, din Madagascar! A contestat condamnarea de 9 ani GALERIE FOTO
Radu Mazăre, mișcare de ultimă oră, din Madagascar! A contestat condamnarea de 9 ani

Radu Mazăre a făcut o mișcare de ultimă oră, din Madagascar, pentru a scăpa de condamnarea de 9 ani de închisoare cu executare primită în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri în Constanța și Mamaia. Fostul primar al Constanței a depus o contestație, prin intermediul avocaților săi, însă până la această oră nu a fost stabilit un termen pentru judecare.

Radu Mazăre, mișcare de ultimă oră, din Madagascar

Radu Mazăre se află în prezent în Madagascar, acolo unde a fugit în anul 2017 tocmai pentru a scăpa de problemele pe care le are cu legea. Avocații săi sunt cei care se ocupă acum de dosarele sale și merg în instanță pentru a-l reprezenta în procese. Pe 8 februarie 2019, fostul edil a fost condamnat de magistrații de la Curtea Supremă la 9 ani de închisoare cu executare în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri, decizia fiind definitivă. În același dosar, Cristi Borcea a primit 5 ani de închisoare și s-a întors în spatele gratiilor după ce fusese eliberat în urmă cu doar câteva luni.

Fostul primar al Constanței a fost găsit vinovat, alături de alţi funcţionari, de atribuirea nelegală a unor terenuri (plaje și faleze din Constanța), prejudiciul estimat de procurorii anticorupție ridicându-se la 114 milioane de euro. Decizia instanţei a venit după nouă ani de procese şi opt amânări consecutive de pronunţare a unei sentinţe.

Radu Mazăre a fugit în Madagascar în 2017
Radu Mazăre a fugit în Madagascar în 2017

Radu Mazăre a contestat condamnarea de 9 ani

Chiar dacă a fugit în Madagascar, se pare că Radu Mazăre nu vrea să rupă definitiv legăturile cu România și a contestat condamnarea de 9 ani primită în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri. Avocații săi sunt cei care au depus contestația la Curtea Supremă, însă până în acest moment judecătorii nu au decis încă o dată pentru judecarea contestației.

Aceasta nu este singura problemă pe care o are Radu Mazăre cu justiția. Fostul edil mai este judecat în dosarul Polaris, care a trecut de ultimul termen, iar judecătorii ar trebui să dea o sentință pe data de 26 martie. La ultimul termen de judecată, procurorii DNA au cerut pedeapsa maximă, de 12 ani de închisoare.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×