Radu Mazăre, mișcare de ultimă oră, din Madagascar! A contestat condamnarea de 9 ani

Claudiu Surmei  
înStiri de ultima ora
11/03/2019, 18:21
Radu Mazăre, mișcare de ultimă oră, din Madagascar! A contestat condamnarea de 9 aniGALERIE FOTO
Radu Mazăre, mișcare de ultimă oră, din Madagascar! A contestat condamnarea de 9 ani

Radu Mazăre a făcut o mișcare de ultimă oră, din Madagascar, pentru a scăpa de condamnarea de 9 ani de închisoare cu executare primită în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri în Constanța și Mamaia. Fostul primar al Constanței a depus o contestație, prin intermediul avocaților săi, însă până la această oră nu a fost stabilit un termen pentru judecare.

Radu Mazăre, mișcare de ultimă oră, din Madagascar

Radu Mazăre se află în prezent în Madagascar, acolo unde a fugit în anul 2017 tocmai pentru a scăpa de problemele pe care le are cu legea. Avocații săi sunt cei care se ocupă acum de dosarele sale și merg în instanță pentru a-l reprezenta în procese. Pe 8 februarie 2019, fostul edil a fost condamnat de magistrații de la Curtea Supremă la 9 ani de închisoare cu executare în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri, decizia fiind definitivă. În același dosar, Cristi Borcea a primit 5 ani de închisoare și s-a întors în spatele gratiilor după ce fusese eliberat în urmă cu doar câteva luni.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Fostul primar al Constanței a fost găsit vinovat, alături de alţi funcţionari, de atribuirea nelegală a unor terenuri (plaje și faleze din Constanța), prejudiciul estimat de procurorii anticorupție ridicându-se la 114 milioane de euro. Decizia instanţei a venit după nouă ani de procese şi opt amânări consecutive de pronunţare a unei sentinţe.

Radu Mazăre a fugit în Madagascar în 2017
Radu Mazăre a fugit în Madagascar în 2017

Radu Mazăre a contestat condamnarea de 9 ani

Chiar dacă a fugit în Madagascar, se pare că Radu Mazăre nu vrea să rupă definitiv legăturile cu România și a contestat condamnarea de 9 ani primită în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri. Avocații săi sunt cei care au depus contestația la Curtea Supremă, însă până în acest moment judecătorii nu au decis încă o dată pentru judecarea contestației.

Aceasta nu este singura problemă pe care o are Radu Mazăre cu justiția. Fostul edil mai este judecat în dosarul Polaris, care a trecut de ultimul termen, iar judecătorii ar trebui să dea o sentință pe data de 26 martie. La ultimul termen de judecată, procurorii DNA au cerut pedeapsa maximă, de 12 ani de închisoare.

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×