Judecătorii ICCJ, o nouă amânare în cazul lui Radu Mazăre! Când se va da o sentință în dosarul Polaris

Claudiu Surmei   
în Stiri mondene
08/03/2019, 13:02
Judecătorii ICCJ, o nouă amânare în cazul lui Radu Mazăre! Când se va da o sentință în dosarul Polaris GALERIE FOTO
Judecătorii ICCJ, o nouă amânare în cazul lui Radu Mazăre

Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) au dat o nouă amânare în cazul lui Radu Mazăre. O sentință în Dosarul Polaris, în care procurorii DNA au cerut o pedeapsă de 12 ani de închisoare cu executare pentru fostul primar al Constanței, acuzat de luare de mită, abuz în serviciu şi conflict de interese, ar urma să fie dată pe 26 martie.

Judecătorii ICCJ, o nouă amânare în cazul lui Radu Mazăre

Magistrații de la ICCJ au finalizat judecarea dosarului și urmează să dea o sentință în cazul lui Radu Mazăre, pentru care procurorii anticorupție au cerut pedeapsa maximă, de 12 ani de închisoare. Anchetatorii au precizat, în fața instanței, că fostul primar al Constanței este acuzat de trei infracţiuni de luare de mită, prin faptul că a solicitat şi a primit un milion de euro de la trei firme pentru a le facilita emiterea unor documente sau acordarea unor contracte din bani publici.

De asemenea, Mazăre este acuzat de o infracţiune de conflict de interese în legătură cu încheierea, de către Primăria Constanţa, a 12 contracte cu Neptun TV. Fostul edil mai este acuzat și de de abuz în serviciu, prin facilitarea încheierii contractului de salubrizare cu firma Polaris la un preţ supraevaluat.

Radu Mazăre a fugit în Madagascar, în 2017
Radu Mazăre a fugit în Madagascar, în 2017

Când se va da o sentință în Dosarul Polaris

O sentință în Dosarul Polaris, în care Radu Mazăre are calitatea de inculpat, ar urma să fie dată pe 26 martie 2019, asta dacă judecătorii de la ÎCCJ nu vor decide să dea o nouă amânare în acest caz.

Radu Mazăre se află în prezent în Madagascar, unde a fugit în 2017 pentru a scăpa de problemele cu legea și unde și-a deschis un resort de bungalouri în care turiștii pot face kitesurfing. Fostul primar al Constanței are deja o condamanre la 9 ani de închisoare cu executare în Dosarul retrocedărilor ilegale din Constanţa şi din Mamaia.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×