Radu Mazăre este urmărit internațional, dar este greu de extrădat din Madagascar. Fostul primar al Constanței este judecat în numeroase dosare de corupție. Acesta i-a anunțat pe polițiștii care îl aveau în supraveghere că a plecat din România și că dorește azil politic în Madagascar. Radu Mazăre și-a construit o afacere de zile mari acolo. Din păcate, legislația Republicii Madagascar nu reglementează noțiunea de azil sau statutul de refugiat.
„Legea nu prevede dispoziţii referitoare la acordarea de azil sau statut de refugiat, însă Guvernul acordă protecţie refugiaţilor. Autorităţile au cooperat cu ONU, dar şi cu alte organizaţii umanitare pentru a ajuta numărul destul de mic de refugiaţi care sunt în republică”, arată Raportul Departamentului de Stat al Statelor Unite ale Americii.
Cum poate Poliția Română să-l prindă pe Radu Mazăre în Madagascar?
Radu Mazăre are statutul de investitor, astfel că are șanse mai mari să obțină dreptul de a locui permanent în Oceanul Indian. Condiţii pentru a obţine cartea de rezidenţă: – obţinerea vizei, tranformabile (investitor), – documente de identitate, – cazier, – scrisoare de intenţie, – taxe: 3.000 dolari. ”Astăzi, la ora 12:00, trebuia să se prezinte la sediul poliţiei. L-a informat pe ofiţerul de caz că nu poate să ajungă şi nu o să mai vină, că este pe teritoriul statului Madagascar şi a cerut acolo azil politic”, a declarat Marius Niculescu, purtător de cuvânt IPJ Constanța, în momentul plecării lui Radu Mazăre.
„În prezent se desfăşoară activităţi pentru întocmirea documentelor necesare sesizării instanţei de judecată în vederea emiterii mandatului european de arestare şi a celui de urmărire internaţională”, au anunțat reprezentanții poliției din Constanța.
Radu Mazăre, investiții imense în Madagascar
„Investiţia o să fie de vreo 200 – 300.000 de euro, bungalouri plus utilităţi. Cei care fac sporturi din astea, cei care se duc până acolo, nu sunt foarte pretenţioşi. Merg pentru frumuseţea locurilor şi pentru vânt. O să fie aşa, cam la două, două stele şi jumătate. Mâna de lucru o să fie ieftină, aşa că nu o să coste mult”, declara, în 2012, Radu Mazăre. În Madagascar, legea nu permite străinilor să dețină orice fel de proprietăți. Cu toate astea, practică ormula de concesionare pe 99 de ani, alături de o prelungire automată.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Antonia îți aduce 777 rotiri gratuite la Betano! Garantat, fără depunere
„Acolo am găsit un amplasament cu potenţial, cu un preţ rezonabil, într-o zona turistică, era la ocean- aproximativ 2 hectare. Am discutat cu Elan (Schwartzenberg) despre posibilitatea de a face o investiţie acolo. Am convenit să o realizăm. Eu si Mihai am demarat discuţiile cu tribul care era proprietar despre teren când am revenit în Madagascar. Am luat terenul în concesiune pe numele meu şi pe numele fratelui meu Mihai pe o perioadă de 99 de ani”, a declarat în fața Curții Supreme fostul edil al Constanței.