Radu Banciu, amendat cu 8.000 de lei de CNCD, după ce a comparat-o pe Serena Williams cu o maimuță

Daniel Scripcaru    Cristiana Astefanoaiei   
în Stiri mondene
12/09/2019, 18:59
Radu Banciu, amendat cu 8.000 de lei de CNCD, după ce a comparat-o pe Serena Williams cu o maimuță GALERIE FOTO
Radu Banciu a primit amendă de la CNA, după ce a jugnit-o pe Serena Williams. Sursa foto: evzmonden.ro

​​Jurnalistul Radu Banciu a fost amendat de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) cu 8.000 de lei după ce a afirmat că „Serena Williams arată cum sunt maimuțele de la gradina zoologică cu fundul ăla roșu”, scrie Hotnews. Radu Banciu anunța la revenirea pe micul ecran că emisiunea se va schimba. Amenzile însă nu s-au lăsat mult timp așteptate.

Radu Banciu a primit amendă de la CNCD, după ce a jugnit-o pe Serena Williams

„Colegiul director arată că sclavia persoanelor de culoare a fost bazată, printre altele, pe comparația lor cu maimuțele. În consecință, astfel de afirmații exprimă o formă de rasism extrem. Gravitatea faptei rezultă din statutul de jurnalist al autorului declarației, conținutul rasist al afirmației, respectiv din faptul că jurnalistul în cauză a recidivat în privința mesajelor discriminatorii”, se arată într-un comunicat al CNCD.

Radu Banciu a revenit pe micile ecrane, după ce și-a anunțat retragerea, în urmă cu câteva luni! Realizatorul de televiziune a fost dezamăgit de acțiunile Consiliului Național al Audiovizualului și declara că nu vrea să mai facă emisiunea care l-a consacrat.

Radu Banciu a primit amendă de la CNA, după ce a jugnit-o pe Serena Williams
Radu Banciu a primit amendă de la CNA, după ce a jugnit-o pe Serena Williams. Sursa foto: pagesix.com

Radu Banciu revenise cu forțe proaspete

„Încercăm, de aici înainte, după opt ani de emisiune, poate să avem o altă abordare. Acesta este marele plan pe care îl propunem.

Dacă îmi reproșez ceva în cei opt ani este că, de fiecare dată când mă întorceam dintr-o vacanță, vorbeam de nici eu nu mă mai puteam opri. Ca idee, o să încercăm o altă abordare, poate că și telespectatorii vor fi surprinși la un moment dat. (…) Vom privi evenimentele, poate, dintr-un alt unghi, întrucât sunt mai multe puncte de vedere și în jurnalism”, a anunțat Radu Banciu.

„O să vedeți că, de data aceasta, vom încerca să vedem altfel lucrurile, vom face un altfel de format, chiar dacă, sigur, întrebările și răspunsurile s-ar putea să coincidă, pentru că suntem în aceeași lume, dar abordarea lor nu va mai fi aceeași”, a mai spus moderatorul B1TV.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×