Două rachete au lovit o bază militară americană din Irak, la o zi după eliminarea generalului Soleimani

Două rachete au lovit o bază militară americană din Irak, la o zi după eliminarea generalului Soleimani
Două rachete au lovit o bază militară americană în Irak *foto: hepta.ro

Primele ostilități care au avut loc în Irak după eliminarea generalului Qassem Soleimani, cel care conduce forțele de elită ale Gardienilor Revoluţiei, armata ideologică a Republicii islamice. Este vorba despre două rachete de tip Katyusha, care au lovit sâmbătă o bază militară din Irak.

Două rachete au lovit o bază militară americană din Irak

Reuters citează surse din rândul forțelor de securitate și anunță că cele două rachete au căzut în incinta unei baze militare care găzduiește forțe americane în Irak. Baza este aflată la 80 de kilometri de Bagdad.

Atacul asupra bazei militare americane are loc la o zi de la uciderea într-un raid american în Irak a puternicului general iranian Qassem Soleimani. Uciderea acestuia a fost privită de Iran chiar ca un act terorist.

Cu toate acestea, președintele american Donald Trump a dat asigurări că a luat decizia de a-l elimina pe Soleimani pentru a evita o conflagrație mondială. El a anunțat că acesta plănuia noi atacuri asupra intereselor americane din Orientul Mijlociu.

La rândul său, ayatollahul Ali Khamenei, liderul suprem iranian, s-a angajat vineri să „răzbune” moartea generalului iranian Qassem Soleimani, ucis într-un raid american la Bagdad, şi a decretat doliu naţional timp de trei zile în ţara sa.

„Martiriul este recompensa pentru munca sa neobosită din toţi aceşti ani (…). Dacă Dumnezeu o vrea, opera şi drumul său nu se vor opri aici iar o răzbunare impacabilă îi aşteaptă pe criminalii care şi-au pătat mâinile de sângele său şi de al altor martiri”, a scris ayatollahul Khamenei pe contul de Twitter.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×