Pui vopsiți galben într-o piață din Galați! Comercianții voiau să-i vândă ca pui de țară

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
07/10/2019, 12:38
Pui vopsiți galben într-o piață din Galați! Comercianții voiau să-i vândă ca pui de țară GALERIE FOTO
Puii deveneau albi după spălare. Sursa foto - facebook

Fie vreme bună, fie vreme rea, pui vopsiți galben cjiar în țara mea! Totul s-a întâmplat într-o piață din Galați! Poliţiştii locali au fost cei care au descoperit în urma unei acţiuni în Piaţa Calea Basarabiei mai multe persoane care vindeau pui coloraţi cu galben pentru a fi vânduţi ca pui de ţară. Ba chiar, în momentul în care oamenii legii şi-au făcut apariţia în piaţă, unul dintre comercianţii care vindea pui colorat a luat-o la fugă.

Pui vopsiți galben într-o piață din Galați!

Culmea, acesta și-a abandonat și marfa și a preferat doar să-și salveze pielea. Alţi doi comercianţi, care făceau acelaşi lucru, au rămas să explice poliţiştilor de ce nu aveau documente de provenienţă, de ce vindeau puiul colorat cu vopsea galbenă şi de ce ţineau marfa într-o cutie de carton. „Din primele verificări, oamenii legii au constatat că cele două persoane le spuneau eventualilor cumpărători că păsările comercializate sunt crescute la curte, ele având și o culoare specifică (galbenă).

Polițiștii locali, care dețineau informații că respectiva carne nu provine de la păsări crescute în gospodării proprii, ci din magazine au făcut o probă și au constat că în contact cu apa, aceasta se colora imediat”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Locale Galaţi. De remarcat că pentru faptele lor, cei doi comercianţi au fost amendaţi cu câte 500 de lei fiecare.

Pui vopsiți galben într-o piață din Galați! Pui
Comercianții vindeau puii ca „marfă naturală”. Sursa foto – facebook

Comercianții voiau să-i vândă ca pui de țară

„Mai mulți cetățeni ne-au adus la cunoștință că au achiziționat carne de păsăre, ‘de curte’, însă la momentul preparării au constatat că apa devenea excesiv de galbenă. Pentru a evita astfel de situații, recomandăm gălățenilor să achiziționeze produse perisabile doar din locuri special amenajate și autorizate corespunzător”, a declarat Dănuț Munteanu, șeful Serviciului Control Activități Comerciale și Biroul Evidența Persoanelor

„Trebuie să fie atenți și să nu mai accepte astfel de situații. De ce să accepți să cumperi pui din locuri nu tocmai prietenoase, de ce să îți dorești să faci lucrul acesta”, a mai spus Dănuț Munteanu

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×