Pui cu smântână. Cea mai buna rețetă vine din Moldova și e demențială

Catalin Nae    Dan Suta   
în Stiri mondene
23/06/2019, 14:14
Pui cu smântână. Cea mai buna rețetă vine din Moldova și e demențială
Rețetă de pui cu smântână. Sursa foto: The Cozy Apron

Nu mai ai idei pentru cină? Îți propunem o rețetă delicioasă specifică Bucovinei, cunoscuta mâncărică de pui cu smântână și ciuperci. Este un preparat culinar care nu necesită cine știe ce ingeniozități de bucătar, dar care păstrează secretul oricărui fel de mâncare: făcută cu multă dragoste, puiul cu smântână și ciuperci îi va cuceri pe toți musafirii tăi!

Pui cu smântână made in Bucovina

Rețeta este una versatilă, adică poți alege garnitura pe care o dorești la pulpele de pui dezosate cu smântână și ciuperci. În unele locuri din România se servește cu orez, în altele cu mămăliguță sau cu piure de cartofi ori salată de legume. Deci, iată, ai de unde alege dacă te-ai hotărât să te apuci de bucătărit!

Ingredientele necesare pentru această rețetă:

  • 700 de grame de carne de pui, pulpe dezosate sau piept;
  • 200 de grame de ciuperci;
  • două cepe medii sau trei căței de usturoi;
  • două linguri de ulei de floarea soarelui;
  • 40 de grame de unt sau cremă de unt;
  • verdeață tocată;
  • 350 de grame de smântână grasă (alege smântâna cu cea mai multă grăsime pe care o găsești în comerț)
  • 15 grame de făină albă;
  • 100 de mililitri de lapte rece;
  • sare și piper după gust.
Rețeta poate fi servită cu ardei iuți și chipsuri de cartofi. E una dintre cele mai versatile rețete. Sursa foto: Taste of Home

Modul de preparare al rețetei

Înainte de a te apuca de sosul de smântână, taie carnea bucățele și toacă ceapa sau usturoiul. Prăjește carnea într-o tigaie antiaderentă, cu puțin ulei, și adaugă apoi peste ea ceapa sau usturoiul. Amestecă bine până când observi că puiul se rumenește, iar apoi adaugă crema de unt și continuă să amesteci, dar la foc mic de data aceasta. Tot în tigaia cu pui poți adăuga și ciupercile.

Pentru sosul de smântână, amestecă făina cu laptele rece. Freacă bine pentru a obține o ”cremă” fină, fără cocoloașe. Toarnă peste această compoziție smântâna grasă. Condimentează apoi după gust. Pasul final este să amesteci sosul de smântână cu puiul și ciupercile din tigaie. Poftă bună!

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×