PSD va vota noul guvern Orban. Proceduri speciale pentru votul de mâine din Parlament

Adrian Ilie   
în Stiri de ultima ora
13/03/2020, 16:05
PSD va vota noul guvern Orban. Proceduri speciale pentru votul de mâine din Parlament
Marcel Ciolacu, înconjurat de lideri ai PSD/ Foto: Facebook

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că partidul său dorește ca România să aibă cât mai repede un guvern funcțional și a anunțat deputații că mâine va fi votat noul cabinet printr-o procedură specială pentru a evita răspândirea coronavirusului în Parlament.

Parlamentul, în  pragul suspendării  activității

PSD va acționa responsabil. România trebuie să aibă urgent un guvern funcțional!”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

Totodată, Ciolacu a trimis un mesaj deputaților în care le comunică faptul că votul din plen va fi dat în grupuri mici, parlamentarii intrând pe rând în sala de plen.

În plus, președintele Camerei Deputaților a indicat ca probabilă suspendarea activității Parlamentului  în scurtă vreme.

Stimați colegi, este absolut necesar ca mâine să învestim un Guvern cu puteri depline, având în vedere că Parlamentul probabil își va suspenda activitatea în scurt timp. Vă rog să fiți mâine de dimineata în București și să participați la ședință. Vă asigurăm că vor fi luate toate măsurile necesare pentru a fi protejați. Vom intra pe rând în sală, în grupuri mici și nu înainte de a face cu toții testul COVID-19. Să fim responsabili și să ne gândim că în aceste momente grele pentru țară punem mai presus de noi sănătatea și siguranța oamenilor”, le-a transmis Ciolacu deputaților, potrivit Digi24.

Pe lângă procedura inedită de vot, va fi pentru prima dată în istoria Parlamentului când aspirantul la funcția de șef al Guvernului  nu se va afla în sală, după ce Ludovic Orban a anunțat că intră în autoizolare existând suspiciuni că ar putea fi infectat cu coronavirus.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×