PSD, proiect prin care solicită ca plata chiriilor să fie amânată! Decizia s-ar aplica persoanelor fizice, dar și firmelor

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
24/03/2020, 16:24
PSD, proiect prin care solicită ca plata chiriilor să fie amânată! Decizia s-ar aplica persoanelor fizice, dar și firmelor GALERIE FOTO
Parlamentarii social democrați vor amânarea chiriilor. Sursa foto - hepta.ro

PSD a inițiat un proiect de lege prin care solicită ca plata chiriilor să fie amânată! Parlamentarii social democrați vor ca de această decizie să beneficieze atât persoanele fizice, cât și firmele.

PSD, proiect prin care solicită ca plata chiriilor să fie amânată!

Alfred Simonis, unul lider al deputaţilor PSD este cel care a transmis și un mesaj legat de acest proiect de lege, unul pe care îl consideră venit la momentul oportun.

”Societăţile sunt închise, au restricţionat activitatea. Angajaţii sunt la domiciliu. Primesc, în cel mai bun caz, 75% din salariul obişnuit.

Decizia s-ar aplica persoanelor fizice, dar și firmelor

Pe o perioadă de timp să se suspende această plată a chiriilor care poate fi eşalonată după aceea în următoarele 12 sau 24 de luni”, a spus acesta.

Mai mult de atât, parlamentarul vrea ca sumele achitate deja pe luna martie să fie restituite. De asemenea, proprietarii imobilelor nu vor mai plăti taxele pentru chirie.

Iniţiativa legislativă este în procedură de urgenţă şi ar putea fi adoptată săptămâna viitoare de Parlament. Aleşii vor lucra online în şedinţele comisiilor de specialitate şi în plen.

De remarcat că OUG privind măsurile economice de susţinere a mediului de afaceri nu este aplicabilă unor categorii largi de firme afectate de pandemia de coronavirus, consideră PSD. Social democrații anunţă că în Parlament vor depune amendamente, printre care decontarea de către stat, a 75% din salariul brut, în cazul tuturor angajaţilor societăţilor comerciale/PFA care şi-au încetat activitatea din cauza pandemiei şi eliminarea condiţiei de obţinere a certificatului de situaţie de urgenţă.

”Măsurile economice dispuse de Guvernul Orban prin OUG 30/2020 nu sunt aplicabile unor categorii largi de firme afectate. 

Firmele cu mai puţin de 3 angajaţi, PFA-urile sau marii contributori care au anunţat că îşi trimit angajaţii în şomaj tehnic, înainte de apariţia OUG.

 Pentru a salva mii de locuri de muncă este imperios necesar ca atât angajatorii, cât şi angajaţii să primească un ajutor real din partea statului român!”, consideră social-democraţii.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×