PSD, atac frontal la Guvernul Orban! „Bilanțul după o lună: 10 miliarde de lei irosite”

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
04/12/2019, 14:03
PSD, atac frontal la Guvernul Orban! „Bilanțul după o lună: 10 miliarde de lei irosite” GALERIE FOTO
Liberalii sunt puși la zid de PSD printr-o postare pe o rețea de socializare. Sursa foto - facebook

PSD a lansat un atac frontal la adresa Guvernului Orban! Social democrații au făcut bilanţul la o lună de la instalarea liberalilor în Palatul Victoria. Astfel, într-o postare pe o reţea de socializare, PSD indică faptul că Guvernul PNL a creat, prin măsurile luate, mai multe greșeli capitale.

PSD, atac frontal la Guvernul Orban!

Printre ele se află dublarea ritmului de îndatorare şi majorarea datoriei publice. În total, conform celor de la PSD, liberalii au cheltuit peste 10 miliarde de lei din buzunarele romanilor. „Am arătat bilanțul primei luni de guvernare PNL.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Creșterea deficitului bugetar peste limita admisă, dublarea ritmului de îndatorare, devalorizarea abruptă a leului, dobânzi din ce în ce mai mari! Să vedem acum cât ne-a costat pe toți această aventură PNL.

„Bilanțul după o lună: 10 miliarde de lei irosite”

4,6 mld. de lei creșterea împrumuturilor față de luna anterioară; 4,78 mld. de lei (1 mld. de euro) cheltuiți de BNR pentru evitarea prăbușirii monedei naționale; 700 mil. de lei majorarea datoriei publice ca efect al devalorizării leului; 100 mil. de lei costuri suplimentare la împrumuturile viitoare în urma creșterii riscului de țară;

34,8 mil. de lei majorarea dobânzilor la împrumuturile Guvernului după declarațiile aiuritoare ale ministrului Finanțelor. Bilanțul Guvernării PNL!  Total: peste 10 miliarde de lei irosiți de PNL într-o singură lună, din munca și buzunarele românilor!”, se arată pe pagina de Facebook a Partidului Social Democrat.

Vă readucem aminte că Guvernul Dăncilă a căzut în urma unei moțiuni de cenzură depusă de liberali. Klaus Iohannis l-a desemnat pe Ludovic Orban premier și acesta a reușit să obțină majoritate, moment în care s-a instalat oficial ca prim ministru al României. Au urmat alegerile prezidențiale, unele pe care ĂSD le-a pierdut fără drept de apel și polii politici s-au schimbat în țară.

Mai mult de atât, Klaus Iohannis și cei din PNL vorbesc acum despre declanșarea alegerilor anticipate, unele care ar putea să-i scoată pe social democrați din prim planul politicii românești.

 

 

Închide ×