Raed Arafat, propunerea de premier a PSD? Reacția șefului DSU le taie elanul social-democraților: „Nu sunt interesat de alte funcții”

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
05/02/2020, 17:56
Raed Arafat, propunerea de premier a PSD? Reacția șefului DSU le taie elanul social-democraților: „Nu sunt interesat de alte funcții”
Raed Arafat neagă informația privind propunerea sa pentru postul de premier. Sursa foto: hepta.ro

Căderea Guvernului Orban după votul favorabil al moțiunii de cenzură depuse de PSD a agitat spiritele pe scena politică, mai ales că toată lumea așteaptă acum ca președintele Klaus Iohannis să propună un nou premier. Chiar dacă șeful statului a lăsat de înțeles în nenumărate rânduri că liderul PNL va fi în continuare opțiunea sa pentru Palatul Victoria, social-democrații forțează revenirea la putere și iau în calcul să meargă la Palatul Cotroceni cu o variantă surpriză.

Raed Arafat ar putea fi propunerea PSD pentru postul de premier. Șeful DSU neagă informația

Concret, în spațiul public se vehiculează ideea conform căreia partidul condus de Marcel Ciolacu ar vrea să îl propună pentru postul de premier pe Raed Arafat. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență neagă, însă, vehement acest scenariu.

Într-un mesaj postat pe rețelele de socializare, fondatorul SMURD anunță că nu este interesat să preia conducerea Executivului și precizează, totodată, că preferă să rămână în domeniul pe care îl stăpânește cel mai bine, cu atât mai mult cu cât tinde să devină „ținta unor interese majore”.

Am fost sunat de mai multe persoane privind o stire lansata despre propunerea ca sa fiu numit in functia de premier. Din punctul meu de vedere nu s-a schimbat nimic.

Eu stiu sa ma ocup de un domeniu la care ma pricep si care il vad din ce in ce mai mult atacat fiind tinta unor interese majore. Nu sunt interesat de alte functii!”, a scris Raed Arafat pe contul său de Facebook.

Vasile Dâncu, printre numele vehiculate în PSD pentru postul de premier

Dacă șeful DSU nu pare tentat să devină propunerea PSD pentru postul de prim-ministru, social-democrații iau în calcul alte trei nume cu care s-ar putea prezenta la consultările de la Palatul Cotroceni. Printre acestea se numără și Vasile Dâncu, fost vicepremier și ministru al Dezvoltării în Guvernul tehnocrat al lui Dacian Cioloș.

De altfel, înaintea votului din Parlament, Marcel Ciolacu a precizat că formațiunea politică pe care o conduce va veni cu propria propunere de șef al Executivului. Potrivit acestuia, este vorba despre „un intelectual de stânga și un om care va fi greu de refuzat de către președintele României”.

Pe lista scurtă a PSD se mai află, însă, Cristian Socol și Remus Pricopie. Demersul are, totuși, șanse mici de reușită, în condițiile în care președintele Klaus Iohannis a făcut deja cunoscută opțiunea sa în cazul în care Guvernul va fi demis prin moțiune de cenzură.

Și de data aceasta, și data viitoare tot pe domnul Ludovic Orban îl voi propune premier”, a punctat șeful statului în momentul în care a fost chestionat pe marginea acestui subiect. Totodată, Iohannis a lăsat de înțeles că, indiferent de evoluția votului din Parlament, nu va renunța la planul său de a declanșa alegeri anticipate.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×